Πολλές φορές αυτό που λιγουρεύεσαι δεν είναι κάτι που πέρασε απλά από το μυαλό σου, αλλά ίσως είναι ένας τρόπος του σώματός σου να σου πει κάτι για την υγεία σου.

Λιγούρα για σοκολάτα

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ζητά συνεχώς σοκολάτα, μάλλον η διάθεση σου είναι αρκετά πεσμένη και προσπαθείς να κάνεις αποθεραπεία καταναλώνοντας κάτι γλυκό, ενισχύοντας έτσι τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης. Η σοκολάτα επίσης, περιέχει μαγνήσιο και θεοβρωμίνη, δύο στοιχεία που έχει φανεί ότι μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες και χαλαρώνουν τους μύες.

Λιγούρα για τυρί

Το τυρί αποτελεί ένα από τα βασικότερα comfort foods και όχι άδικα. Περιέχει τρυπτοφάνη, η οποία βελτιώνει την διάθεση και προάγει τη χαλάρωση. Αν λιγουρεύεσαι συχνά τυρί μήπως πρέπει να αναρωτηθείς αν υπάρχει πρόβλημα με τη συγκέντρωση και τη μνήμη σου;

Λιγούρα για cola

Όταν λιγουρεύεσαι ένα δροσερό αφρώδες αναψυκτικό, στην πραγματικά επιζητείς την καφεΐνη. Ένα κουτάκι cola δίνει 30 mg καφεΐνης, αρκετή για να σε ξυπνήσει χωρίς να σε κάνει νευρική. Μία λιγότερο συχνή αιτία μπορεί να είναι και η έλλειψη ασβεστίου. Το φωσφορικό οξύ στα ανθρακούχα ποτά απομακρύνει το ασβέστιο και το μαγνήσιο από τα οστά, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο έλλειψης και λιγούρας.

Λιγούρα για πατατάκια

Τόσο τα πατατάκια όσο και οι πατάτες τηγανιτές, είναι δύο από τις πιο συχνές λιγούρες που ακούμε καθημερινά. Αυτό που δείχνει μια τέτοια λιγούρα, σύμφωνα με μελέτες, είναι η έλλειψη καλών λιπαρών οξέων και συγκεκριμένα ωμέγα 3.

Λιγούρα για καυτερά

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά η κατανάλωση καυτερών αυξάνει προσωρινά τον μεταβολισμό, κάνοντάς σε να ιδρώνεις περισσότερο. Από την άλλη, αυτή η λιγούρα μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη σου για αδρεναλίνη που νιώθεις μετά από ένα καυτερό φαγητό.

Λιγούρα για το οτιδήποτε

Μία έντονη λαχτάρα για οποιοδήποτε φαγητό (αλλά συνήθως γλυκό) μεταφράζεται συχνά λανθασμένα ως πείνα, αλλά στην ουσία σημαίνει ότι δεν είσαι επαρκώς ενυδατωμένη. Το αίσθημα της δίψας, άλλωστε, αποτελεί ένδειξη του τελευταίου σταδίου αφυδάτωσης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 12 καθημερινές συνήθειες που με μειώνουν τον μεταβολισμό σου

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured image: purewow.com