Το στερεότυπο που ακούει στον όρο Manic Pixie Dream Girl επινοήθηκε αρχικά από τον κριτικό κινηματογράφου και συγγραφέα Nathan Rabin, ο οποίος ήθελε να περιγράψει τον ρόλο της Kristen Dunst ως Claire στο Elizabethtown και ο όρος έγινε πια ένα στερεότυπο μετά τον εμβληματικό ρόλο της Zooey Deschanel στο 500 Days of Summer.  Το μοτίβο του MPDG χαρακτήρα αφορά συνήθως χαρακτήρες με εκκεντρικές, ιδιόρρυθμες προσωπικότητες αλλά και αρκετά ”κοριτσίστικά” στοιχεία  όπως αναφέρει και το λήμμα στο wikipedia.  Ως στερεοτυπικοί ρόλοι χρησιμεύουν ως το ρομαντικό ενδιαφέρον ενός συχνά φιλοσοφημένου, στα όρια παράξενου, άνδρα πρωταγωνιστή.

Και ο όρος #MPDB πήρε σάρκα και οστά

Ο όρος Manic Pixie Dream Boyfriend aka #MPDB ήρθε στη συνέχεια από την Anna Breslaw η οποία θέλησε να δώσει έναν χαρακτηρισμό στους άντρες που κλέβουν την καρδιά ενός κοριτσιού με τη γοητεία κυρίως της προσωπικότητάς τους κι αυτός ο όρος φαίνεται πως εκφράζει απόλυτα τον Pete Davidson, τον κωμικό με τα φαρδιά παντελόνια και τα ξεθωριασμένα φούτερ ο οποίος έχει κλέψει την καρδιά της Kim Kardashian.

Νέος, συμπαθητικός και με χιούμορ, ένας γνήσιος καρδιοκατακτητής. Σίγουρα σε αυτό το σημείο θα σκέφτεσαι πώς κατάφερε να πάρει τη θέση του Kanye West, πρώην συντρόφου της influencer και, εδώ ερχόμαστε να σου επιβεβαιώσουμε όλα τα παραπάνω. Ο άντρας ο… «μάτσο», δεν είναι πια στις προτιμήσεις των γυναικών, αντιθέτως τη θέση τους παίρνουν οι ευαίσθητοι χιουμορίστες και συνάμα γοητευτικοί άντρες, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και από την Kim.

Το 2021 το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αρρενωπότητα έχει αλλάξει ριζικά Ευτυχώς.

Δεν είναι δα και μυστικό πως τα στερεότυπα ομορφιάς κατά το πέρας των εποχών έχουν στιγματίσει για τα καλά τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Οι μάτσο άνδρες ήταν εκείνοι που κάποτε θεωρούνταν αρεστοί, τώρα όμως αυτή η πολύ αρρενωπή ομορφιά φαίνεται να σβήνει και τη θέση τους παίρνουν οι πιο ρομαντικοί και ευαίσθητοι, εκείνοι που δεν νοιάζονται αν τα χρωματιστά κουστούμια τους «ενοχλούν» την αισθητική των προκατειλημμένων θεατών.

Γυρίζοντας τον χρόνο στο μακρινό 2007, ο Brad Pitt ήταν η προσωποποίηση του… sexy άντρα, το πρότυπο που κάθε γυναίκα ονειρευόταν να έχει στο πλευρό της, με το σμιλεμένο κορμί, τα ξανθά μαλλιά και τα λαμπερά κουστούμια. Οι ρόλοι του στη μεγάλη οθόνη σίγουρα τον ανέβασαν σε αυτό το βάθρο, εδώ που τα λέμε ο Brad θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα διαχρονικό πρότυπο.

Κι όμως, σήμερα, στο επίκεντρο βρίσκονται άνδρες όπως ο Paul Rudd με το χιούμορ του αλλά και εκείνο το ντροπαλό του βλέμμα. Ένας ακόμη που έχει ξεχωρίσει, ο ταλαντούχος Harry Styles, αλλά και ο Timothée Chalamet ο οποίος εμφανίζεται στις πρεμιέρες με φούξια σμόκιν αφήνοντας πίσω του κάθε στερεότυπο