Τι σε κρατάει πίσω σύμφωνα με το ζώδιο σου

Ενώ είναι πολύ καλό να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, πάντα υπάρχει χώρος για λίγη αυτό-βελτίωση. Αν ειδικά έχεις παρατηρήσει πράγματα στο χαρακτήρα σου τα οποία σε κρατούν πίσω, θα ήταν πολύ εποικοδομητικό να τα εξετάσεις και να δεις τι πάει λάθος.

Ένας  καλός και σχετικά εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις, είναι μέσω της αστρολογίας. Τι πιο απλό από το διερευνήσεις τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου και να αντιστοιχήσεις με το τι ισχύει και για εσένα; Πολύ συχνά, παρέα με αυτά τα χαρακτηριστικά, περιγράφονται συνήθειες και τρόποι που αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις το κάθε ζώδιο, διαπιστώνοντας ότι, κάποια από αυτά ταιριάζουν πολύ με το τί κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι.

Αν λοιπόν είσαι φαν του ζωδιακού κύκλου και ούτε καθεξής και, θέλεις να εξετάσεις ποια χαρακτηριστικά σου, σε κρατάνε ενδεχομένως πίσω, σαν προσωπικότητα, δεν έχεις παρά να ανοίξεις τα χαρτιά σου ή το laptop σου, να δεις τί λέει το ζώδιο σου και στο μέλλον, να τα αλλάξεις. Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα στοιχεία που μπορεί να παρατηρείς στον εαυτό σου, σύμφωνα με το ζώδιο σου:

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

Σαν Κριός, είσαι πολύ ανταγωνιστικός. Και αυτό είναι πολύ καλό γενικά. Αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτή η τάση σου να θέλεις να πηγαίνεις πάντα μπροστά, μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστρολόγους, το χαρακτηριστικό αυτό ενθαρρύνει πολύ τον ίδιο τον Κριό, αλλά ενδέχεται να δημιουργηθούν ρήξεις τόσο με συνεργάτες όσο και στις προσωπικές του σχέσεις. Αυτό που θα ήταν που ωφέλιμο για έναν Κριό, θα ήταν να ανοιχτός στην ιδέα της συνεργασίας.

Ταύρος (20 Απριλίου - 21 Μαΐου)

Κάτι που χαρακτηρίζει έναν Ταύρο είναι η "απέχθεια" του στις αλλαγές. Συνηθίζει να γίνεται πολύ δραματικός, να παίρνει την εποικοδομητική κριτική πολύ προσωπικά και να αντιστέκεται σε διάφορες αλλαγές, στοιχεία που μπορεί να σταθούν εμπόδια σε φιλίες μακροπρόθεσμα. Βέβαια, αυτό που μπορεί να ενθαρρύνει τον Ταύρο, είναι το να εξυπηρετεί τους άλλους, χωρίς να έχει εγωκεντρικές τάσεις.

Δίδυμος (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Αγαπητέ μου Δίδυμε, όπως θα ξέρεις ήδη, έχεις μια τάση να τα φέρνεις όλα εις πέρας. όχι αυτό δεν είναι κακό. Οι ταυτόχρονη εκτέλεση όμως πολλών πραγμάτων, είναι. Για την ακρίβεια, δεν είναι τόσο υγιής ή ωφέλιμη. Ένας Δίδυμος έχει την ικανότητα να γίνει χίλια κομμάτια και να αφοσιωθεί σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή. Αυτό βέβαια, μπορεί να τον κάνει να πελαγώσει-λογικό εδώ που τα λέμε-. Όταν ωστόσο, αφοσιώνεται σε ένα μόνο πράγμα τη φορά, μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα!

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Καρκίνος αγαπά την προστασία, στοιχείο ποτ τους οδηγεί σε υγιείς σχέσεις, επαγγέλματα που αγαπούν, καθώς και σε σταθερές φιλίες. Αλλά προσοχή. Αν αφεθείτε πολύ, θα συνηθίσετε σε αυτό το "κουκούλι" προστασίας και δεν θα δράτε αυτόβουλα. Ο καρκίνος είναι πολύ δημιουργικός, ακόμα κι επιχειρηματικός, που όταν αποφασίσει να πάρει ένα ρίσκο, θα το έχει σκεφτεί τόσο καλά που, τις περισσότερες φορές, καταλήγει σε μεγάλη επιτυχία. Γενικά, η διαίσθηση ενός καρκίνου δεν κάνει λάθος. Ο φόβος όμως της αποτυχίας ή της απώλειας μπορεί να επισκιάσει αυτή τη διαίσθηση.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ενώ αναμφίβολα έχει τις δικές του επιτυχίες, ένας Λέων δεν θα διστάσει να κλέψει λίγο από τη δόξα κάποιου άλλου. Οι Λέοντες είναι γνωστοί για την επίδειξη τους καθώς και για το ότι θέλουν να παίρνουν εύσημα για κατορθώματα άλλων. Παρόλο που γενικά, η αυτοπεποίθηση είναι καλή, κάποιες φορές μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις. Για παράδειγμα, μέσα στην οικογένεια, ανάμεσα σε αδέρφια, ή μεταξύ συνεργατών, που μπορεί να έχουν χαμηλότερη βαθμίδα από το Λέοντα. Μην αφήσεις επομένως, αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα σου να σε βάλει σε μπελάδες ή να σε πάει πίσω.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Σαν Παρθένος λατρεύεις ή και ζεις, για την τελειότητα. Αλλά μην αφήσεις αυτή την επιθυμία να σταθεί εμπόδιο. Όταν ένας Παρθένος παθαίνει εμμονή με τις λεπτομέρειες, συνήθως χρονοτριβεί και καταλήγει αναστατωμένος. Λάθη γίνονται αλλά μερικές φορές, φέρνουν ωραίες εκπλήξεις. ΑΝ ένας παρθένος λοιπόν,  χαλαρώσει και να δεχτεί οτιδήποτε του έρχεται, θα μπορέσει να απολαύσει περισσότερο τη δουλειά, τις σχέσεις και τη ζωή του.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου- 22 Οκτωβρίου)

Δεδομένου ότι ο Ζυγός συμβολίζεται με μία ζυγαριά, η τάση που έχει είναι να "ζυγίζει" όλες του τις επιλογές. Πράγμα υπέροχο. Πράγμα όμως επίσης, που μπορεί όντως να σταθεί εμπόδιο. Ένας Ζυγός μπορεί να μην είναι σίγουρος για το ποιό δρόμο να πάρει. Αυτή η αναποφασιστικότητα τον κάνει να νιώθει βαλτωμένος ή ακόμα χειρότερα, εφησυχασμένος. Αυτό που θα βοηθούσε το Ζυγό θα ήταν η συζήτηση και η συμβουλή από ένα φίλο ή σύμβουλο. Λέγοντας αυτό που θέλουν, ακούνε τη φωνή τους και αποφασίζουν εκείνη τη στιγμή ενστικτωδώς.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι Σκορπιοί κλείνονται πολύ στις σκέψεις και τα συναίσθημα τους, αλλά συχνά, σε ανθυγιεινό βαθμό.  έχουν την τάση να είναι σκληροί και αυστηροί με τον εαυτό τους, σε σημείο που φτάνει την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Αλλά αυτό, όχι μόνο πνίγει εσένα, αγαπητέ Σκορπιέ, αλλά και τις γύρω σχέσεις σου. Όπως είναι γνωστό, οι Σκορπιοί θέλουν χρόνο για να εμπιστευτούν κάποιον άλλο, αλλά ακόμα περισσότερο, τους εαυτούς τους.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου)

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να πας μπροστά στη ζωή, είναι ακούγοντας και επικοινωνώντας με τους άλλους. Παρόλα αυτά, ίσως ο Τοξότης να δυσκολευτεί σε αυτό. Για την ακρίβεια, ένας Τοξότης θέλει να "τρέχει" τα πράγματα, κάτι που μπορεί αν δημιουργήσει θέματα στις σχέσεις του. Φρόντισε πάντα να αφιερώνεις κάποιο χρόνο στα πράγματα και να μην βιάζεσαι.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δουλεύεις πολύ σκληρά και, η επαγγελματική σου αποκατάσταση είναι το νούμερο 1 στη λίστα σου. Είναι πολύ καλό που έχεις στόχους και ζητάς την επιτυχία. Πρέπει να έχεις υπόψη σου όμως, ότι αυτή η στάση δεν βοηθά πάντα. Ταιριάζεις στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά συχνά οδηγείσαι σε πλατωνικές επιθυμίες, που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Μπορεί επίσης, να σε οδηγήσει ψεύτικες φιλίες αλλά και σε αποστασιοποίηση. Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Υδροχόος (29 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Οι Υδροχόοι έχουν την ικανότητα να συνδέονται με τους άλλους και είναι ευαίσθητα άτομα. Συχνά όμως και ανασφαλή για τον εαυτό τους. Αυτό μπορεί να κάνει έναν Υδροχόο, να νιώσει "χαμένος" στον επαγγελματικό τομέα. Αν ξεκινήσεις να παίρνεις μικρά ρίσκα, σε έναν στόχο που έχεις θέσει, μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο, όπως και η επικοινωνία με τους γύρω σου, που μπορεί να σου προσφέρει υποστήριξη.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθύες έχουν την  τάση να χάνονται στις σκέψεις τους, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ εποικοδομητικό όταν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου δημιουργική. Όταν όμως έχει να κάνει με το να χτίσει σχέσεις ή να ζητήσει βοήθεια; Όχι και τόσο. Αυτό που θα βοηθούσε έναν Ιχθύ, θα ήταν η σύνδεση του με τον έξω κόσμο, μέσω της εξυπηρέτησης των γύρω του. Για παράδειγμα, το να προσφέρει τη βοήθεια ή τη φροντίδα του στην οικογένεια ή σε φίλους του, θα τον βοηθήσει πολύ να βγει από το "καβούκι" του.

Αν βρήκες κάτι κοινό μεταξύ του αληθινού σου χαρακτήρα και του ζωδίου σου, τότε παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Αν πάλι όχι, συνέχισε να είσαι όσο υπέροχος είσαι!

photo credits: www.instagram.com/laurenswells/

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.