Τα όνειρα σου μπορεί να είναι κάπως περίεργα στην περίοδο του lockdown. Η καινούρια καθημερινότητα λόγω της πανδημίας έχει φέρει αλλαγές ακόμα και στο τι βλέπεις στον ύπνο σου.

Σύμφωνα με ερευνητές, τα αρνητικά όνειρα κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν αυξηθεί στο 15%. Τα όνειρα συνδέονται με βαθύτερες επιθυμίες μας αλλά και με σενάρια που θα θέλαμε να ισχύουν και στην πραγματική ζωή. Η περίοδος αυτή έχει αλλάξει τη ρουτίνα σου, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται και ο ύπνος σου. Όλο και περισσότερα ασυνήθιστα όνειρα μπορεί να εμφανιστούν, τα οποία περιστρέφονται συνήθως γύρω από τις σχέσεις σου. Και αυτά, έχουν κάτι να σου πουν. Μπορεί να σηματοδοτούν μια αλλαγή που νιώθεις ότι θες να κάνεις στη σχέση σου ή απλώς να είναι μία ένδειξη του τι θα ήθελες να ισχύει στην πραγματικότητα.

Όνειρα με περισσότερη ένταση και πάθος στη σχέση

Μπορεί σε αυτή τη πανδημία να νιώθεις πως δεν είσαι καθόλου κοντά με τη σχέση σου. Από τη μία η απόσταση, από την άλλη οι πολλές ώρες στο σπίτι και το στρες, μπορεί να μην σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις στιγμές σας. Είναι πιθανό λοιπόν, να βλέπεις στα όνειρα σου πως ζείτε αυτές τις στιγμές εντονότερα. Ακριβώς επειδή σου λείπει το συναίσθημα αυτό στην καθημερινότητα. Παρόλα αυτά, μπορείς να το συζητήσεις με το σύντροφο σου και να βρείτε διέξοδο σχετικά με το πως να διατηρείτε την επαφή σας και τη διασκέδαση σας ακόμα και εν μέσω μιας αγχογόνου πανδημίας.

Όνειρα με συγκρούσεις και τσακωμούς

Παρατήρησε τι είδους φόβους, τσακωμούς και “διαμάχες” αντιμετωπίζεις στα όνειρα σου. Μπορεί στην καθημερινότητα σου με το σύντροφο σου, να συσσωρεύεις συναισθήματα και απόψεις που θα ήθελες να εκφράζεις περισσότερο. Όταν όμως αποθηκεύεις όσα σε ενοχλούν, αυτά βρίσκουν καταφύγιο μέσα σου και τελικά εκδηλώνονται στα όνειρα σου. Το ιδανικό θα ήταν να εκφράζεις  και να μοιράζεσαι έγκαιρα τις ανησυχίες σου ενώ επίσης, μπορείς και να κρατάς ένα ημερολόγιο σκέψεων με όσα νιώθεις πως σε πιέζουν.

Όνειρα στα οποία δεν “προλαβαίνεις” να επικοινωνήσεις με κάποιον

Υπάρχουν αρκετά όνειρα στα οποία μπορεί να βλέπεις τον εαυτό σου να πληκτρολογεί αριθμό και τελικά να μην μπορείς να τον καλέσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάς την επικοινωνία με το σύντροφο σου. Αυτό σημαίνει ότι σου λείπει να μοιραστείς, να μιλήσεις και τελικά, απλά να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί του. Ακόμα και αν μέσω πανδημίας και παρά το στρες που υπάρχει στις δουλειές σας για παράδειγμα, προσπαθήστε να υιοθετήσετε ένα μικρό ritual αφού τελειώσετε με τις υποχρεώσεις σας. Φάτε μαζί, δείτε μια ταινία, κάντε ακόμη και ένα ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σας. Υιοθετήστε μικρές συνήθειες που θα σας δίνουν την ευκαιρία να μην χάνεστε ο ένας από τον άλλον, ακόμη και τώρα.

Τέλος, αν φροντίσεις την πραγματικότητα σου και αν είσαι ανοιχτή σχετικά με το τι νιώθεις, τότε τα όνειρα σου θα προσαρμοστούν, όσο και αν αγαπούν το υποσυνείδητο σου.

featured photo: Twenty20.com/bubblegumwhore