Πέρα από τα καλά που σου προσφέρει ένα κατοικίδιο, και εσύ με την σειρά σου θα πρέπει να είσαι σωστός απέναντι του για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην συμβίωσή σας. Παρακάτω θα βρεις τα πιο SOS σημεία που πρέπει να προσέξεις για την τροφή του σκύλου σου.

  1. Οι δίαιτες που είναι υψηλότερες σε πρωτεϊνες και χαμηλότερες στο σιτάρι και τους επεξεργασμένος κόκκους (όπως είναι οι κλασσικές σκυλοτροφές) θα δώσουν περισσότερη ενέργεια στον σκύλο σου.
  2. Μην ξεχνάς να πλένεις μια φορά την εβδομάδα το μπολ που βάζεις την τροφή του και το νερό του. Είναι πηγές μικροβίων και σίγουρα δεν κάνουν καλό στον σκύλο σου. Μπορεί να του προκαλέσει μέχρι διάρροια και εμετό.
  3. Το φρέσκο φαγητό είναι πολύ καλύτερο από τις σκυλοτροφές που θα βρεις στα ράφια του super market.
  4. Και αν επιμένεις στις κονσέρβες για το σκυλάκι σου, συζήτησε πρώτα με τον κτηνίατρο. Αυτός θα σου προτείνει τις καλύτερες τροφές οι οποίες θα είναι ιδανικές και για την ηλικία του αλλά και θα συμβαδίζουν και με τις ανάγκες του.
  5. Αποφύγετε να συντηρητικά. Με λίγα λόγια, αυτά που ισχύουν και για την ανθρώπινη διατροφή, ισχύουν και για αυτή του σκύλου σου.
  6. Κράτησε τον σκύλο σου ενυδατωμένο. Μην ξεχνάς να γεμίζεις τον μπολ με το νερό του.
Διάβασε ακόμα: 4 τροποι για να φτιαξεις τη διαθεση του σκυλου σου