Σε πολλούς από εμάς αυτό το είδος γυμναστικής είναι άγνωστο και ξένο. Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις κάτι καινούριο, μαγείρεμα, μία νέα γλώσσα, μία νέα πρακτική είναι κάτι δύσκολο και απαιτεί χρόνο, επιμονή και φυσικά αρκετή εξάσκηση. Ωστόσο, όσοι έχουν βάλει στη ζωή τους τα βάρη με εξάσκηση και επίβλεψη από τον trainer κατάφεραν να τα βάλουν στη ζωή τους για αρκετές φορές την εβδομάδα σαν να ήρθαν για να μείνουν. Αρχικά, ο ειδικός βοηθάει να μάθει το άτομο τις βασικές τακτικές για να σηκώνει βάρη για να προφυλαχτεί το σώμα από τραυματισμούς. Στη λίστα με τους στόχους εκγύμνασης πρέπει να υπάρχει αυτός για τα βάρη κι εμείς με τρεις απλές συμβουλές θα σου δείξουμε πώς να πετύχεις το τέλειο weightlift session.

1. Ξεκίνα με ασκήσεις του σώματος και όχι πολλά κιλά: Καθώς κάποιος ξεκινάει να κάνει βάρη, νιώθει τον πειρασμό να δοκιμάσει πολλά κιλά και να τεστάρει τις δυνάμεις του εαυτού του και του σώματος του, εκθέτοντας, όμως έτσι τον εαυτό του σε κίνδυνο αυξάνοντας το ρίσκο να τραυματιστεί. Αντ’ αυτού, προτείνουμε στην αρχή να μάθει πώς να διαχειρίζεται επαρκώς και να μεταχειρίζεται το δικό του βάρος σώματος. Το να εξασκείς το σώμα σου, έτσι ώστε να ενδυναμώνεις τους μύες λίγο λίγο είναι το πιο σημαντικό. Και με σταδιακά βήματα, χτίζεις τη δύναμη σου. Ας ξεκινήσουμε με τις εξής ασκήσεις: 1. Πνεύμονες και θώρακας 2.Σανίδα 3. Push-ups 4.Air squats 5. Γέφυρα. Αρχίζοντας να νιώθεις καλά με αυτές τις ασκήσεις είσαι έτοιμος και να κάνεις τις πρώτες βασικές ασκήσεις με βάρη.

2. Μάθε τις βασικές κινήσεις: Καθώς έχεις πλέον τον πλήρη έλεγχο των ασκήσεων, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, είναι ώρα να αρχίσεις να ενσωματώνεις σιγά σιγά λίγα βάρη στην εξάσκηση σου. Αν δε θες να αρχίσεις με τα βαράκια, μπορείς να ξεκινήσεις στο γυμναστήριο με κάποιο όργανο που ελέγχεις κι επιλέγεις τα κιλά για το κάθε μέρος του σώματος ή με άλλες ασκήσεις (δηλ. καθίσματα με μπάρα, dumbbell: ενώνεις τα βάρη μπροστά, προεκτάσεις στους ώμους, ασκήσεις χεριών με μπάρα). Με τον καιρό, αυτές οι ασκήσεις σου θα γίνουν δεύτερη φύση σας και θα μπορέσετε να αυξήσετε τις επαναλήψεις και τα κιλά.

3. Βάλε τις νέες σου ικανότητες σε λειτουργία: Η εξάσκηση πρέπει να γίνεται σχεδόν πάντα υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου trainer. Οι γνώσεις που θα αποκτήσεις με τον καιρό θα σε βοηθήσουν να ακούς τις ανάγκες του σώματος σου και να συνδυάζεις ασκήσεις μεταξύ τους εντείνοντας την πρακτική. Επίσης, συνίσταται να κάνεις ένα δυνατό session τρεξίματος την εβδομάδα. Αυτό θα συμβάλλει στο να αυξηθεί η προσαρμοστικότητα του σώματος και η αποθεραπεία μετά τα βάρη θα αποτελεί εύκολη υπόθεση. Καθ’ αυτόν τον τρόπο, οι μύες συνηθίζουν και τα τραβήγματα μειώνονται. Αν δεν ξέρεις πώς να θέσεις και να τηρήσεις ένα δικό σου πρόγραμμα, τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά για να αρχίσει η δουλειά με τον εαυτό. Χρήσιμο είναι να τηρείται μία σειρά, για παράδειγμα μπορείτε να επικεντρωθείτε τις 2-3 μέρες στην μέση και την πλάτη, μία μέρα να ασχολείστε μόνο με το κάτω μέρος του σώματος.

Wish Delicious Chocolate Dark Stevia Σοκολάτα Υγείας με Στέβια Απολαυστική Σοκολάτα Υγείας με Γλυκαντικό από το Φυτό Στέβια. Apivita Bee Pollen Γύρη Μελισσών Πλούσια σε Σάκχαρα, Αμινοξέα, Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία αποτελεί Φυσική Πηγή Ενέργειας για τον Οργανισμό. Healthia Ultra Whey Vanilla Υψηλής Ποιότητας Πρωτεΐνη Συμβάλει στην Αύξηση της Μυϊκής Μάζας του Σώματος, στην Αποκατάσταση μετά από Σκληρή Προπόνηση & στον Έλεγχο Βάρους. Power Health Biscoteins Απολαυστικά Μπισκότα Πλούσια σε Πρωτεΐνες & Φυτικές Ίνες Χαμηλά σε Σάκχαρα, αποδίδουν Λίγες Θερμίδες, έχουν Υπέροχη Γεύση & προσφέρουν Απόλαυση χωρίς Ενοχές. Ethicsport Magnesio Liquido Συμπλήρωμα Αθλητικής Διατροφής για την αντιμετώπιση της κόπωσης & της καταπόνησης Το μαγνήσιο συμβάλλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και τη φυσιολογική λειτουργία των μυών.