Μπορεί να μην θυμάσαι καν πια την έννοια του sleepover αλλά είναι κάτι που συνηθίζαμε να κάνουμε, και μάλιστα όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν. Επειδή όμως ονειρευόμαστε αυτές τις εξόδους που μετά δεν καταλήγουμε στο σπίτι μας, ας είμαστε προετοιμασμένοι για όταν έρθει αυτή η στιγμή. Ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου εάν πιστεύεις ότι δεν θα επιστρέψεις σπίτι σου;

Ό,τι χρειάζεται για τη στοματική σου υγιεινή

Δεν έχει τόση σημασία εάν το βράδυ του sleepover θα είσαι στο σπίτι της φίλης σου ή εάν θα έχεις βγει για ποτό ή φαγητό σε κάποιο ραντεβού. Εάν γνωρίζεις σίγουρα, ή φαντάζεσαι, πως δεν θα γυρίσεις σπίτι σου θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα μικρό νεσεσέρ με τα απαραίτητα. Μέσα στα απαραίτητα είναι φυσικά και η οδοντόβουρτσα σου. Και μην στοιχηματίζεις πως στο σπίτι που θα μείνεις θα έχει οδοντόκρεμα, γιατί μπορεί να χάσεις. Για αυτό καλό είναι να έχεις μαζί σου και μια μικρή οδοντόκρεμα. Εάν κρατάς όλα αυτά τα δειγματάκια που πέφτουν κατά καιρούς στα χέρια μας, είσαι πολύ τυχερή.

Προϊόντα ντεμακιγιάζ

Μπορεί στο σπίτι σου να κάνεις ένα μεγάλο scincare τελετουργικό κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σε αγχώσει για το συγκεκριμένο βράδυ του sleepover. Μπορείς να έχεις μαζί σου μόνο υγρά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Δεν θα συμβεί κάτι τόσο τραγικό εάν δεν ξεβαφτείς 100% σωστά μόνο για ένα βράδυ!

Καθαρά εσώρουχα

Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω. Εάν μας ρωτάς μάλιστα, καλό θα ήταν να έχεις πάντα μαζί σου ένα δεύτερο σετ εσωρούχων για παν ενδεχόμενο.

Φορτιστή ή power bank

Ο φορτιστής ίσως να είναι και αυτό το αξεσουάρ που ξεχνάμε οι περισσότεροι όταν φεύγουμε από το σπίτι μας. Έχουμε το κινητό μας φορτισμένο πλήρως και πάντα νομίζουμε ότι θα είμαστε εντάξει. Πόσες φορές όμως σου έκλεισε το κινητό τη στιγμή που χρειάστηκε να καλέσεις ένα ταξί ή να ζητήσεις από κάποιον δικό σου βοήθεια; Φρόντισε όταν φεύγεις από το σπίτι, και ειδικά εάν ξέρεις ότι θα απουσιάσεις για πολλές ώρες, να έχεις πάντα το κινητό σου φορτισμένο και ιδανικά να έχεις μαζί σου και ένα μικρό power bank.

Γυαλιά μυωπίας και υγρό για τους φακούς επαφής

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να ψάχνεις διανυκτερεύοντα φαρμακεία όταν καταλάβεις πως πρέπει να αφαιρέσεις τους φακούς επαφής σου αλλά δεν έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα.

Αποσμητικό

Το αποσμητικό είναι τελευταίο στη λίστα γιατί πια θεωρείται πως είναι από τα πρώτα πράγματα που μπαίνουν στην τσάντα μας, χωρίς καν να προετοιμαζόμαστε για sleepover. Απλά το προσθέτουμε γιατί για ευνόητους λόγους, πρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου!

featured photo: @mari.trl