Όσο και να λατρεύεις το σκυλάκι σου το να του το δείχνεις μόνο με χάδια και παιχνίδια δεν φτάνει. Για να είναι υγιές και γεμάτο ενέργεια πρέπει αρχικά να προσέχεις πολύ τη διατροφή του. Έρευνες έχουν δείξει πως η σωστή διατροφή μπορεί να αυξήσει μέχρι και 20% το προσδόκιμο ζωής του κατοικίδιου σου.

Διάβασε τα παρακάτω tips και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές.

  • Απαγορεύεται το ωμό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως τα σκυλιά δεν είναι λύκοι. Η κατανάλωση ωμού κρέατος για αυτά μπορεί να είναι τόσο βλαπτική όσο και για τον άνθρωπο και να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων στην υγεία του.
  • Προτίμησε το φρέσκο φαγητό και όχι τη ξηρά τροφή ή τις κονσέρβες. Εάν το κόστος σου φαίνεται πολύ μεγάλο τότε προχώρα σε ένα συνδυασμό και των δύο. Σε κάθε περίπτωση τα έτοιμα γεύματα κοτόπουλου ή βοδινού που δίνεις στο σκυλάκι σου πιθανότατα δεν έχουν ίχνος κρέατος. Αυτού του είδους οι τροφές είναι γεμάτες τεχνητά αρώματα και συνθετικές βιταμίνες ενώ ακόμη και όταν περιέχουν κρέας είνια συχνά πολύ άσχημης ποιότητας.
  • Φρόντισε να πλένεις το μπολ του φαγητού και του νερού καθημερινά. Εσύ θα έτρωγες από βρώμικο πιάτο; Γιατί να φάει το σκυλάκι σου; Καθαρίζοντας πολύ τακτικά τα σκεύη του σκύλου σου προλαμβάνεις την εμφάνιση επικίνδυνων βακτηριδίων.
  • Μίλα με τον κτηνίατρο για να ρυθμίσετε τη ποσότητα. Κάθε ζωάκι είναι διαφορετικό και χρειάζεται διαφορετική ποσότητα τροφής. Εάν ζεις στην εξοχή και ο σκύλος σου τρέχει και ασκείται πολύ μπορεί να χρειάζεται έως και 50% παραπάνω τροφή απ΄όσο μπορεί να πίστευες.
  • Η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Ο μεταβολισμός των σκύλων λειτουργεί διαφορετικά από τον ανθρώπινο. Εκείνα μεταβολίζουν το λίπος και αποθηκεύουν τους υδατάνθρακες. Άρα καθημερινά πρέπει να τρώνε αρκετή πρωτεΐνη, λιγότερα σιτηρά και ένα μικρό μερίδιο λιπαρών ώστε να έχει μπόλικη ενέργεια.