Ξέρω πως οι φράσεις «Ο επόμενος γύρος δικός μου» ή «Τα ποτά σήμερα είναι από μένα» ηχούν πολύ όμορφα στα αυτιά σου και στα δικά μου και όλων. Χωρίσαμε σε κατηγορίες τους “χορηγούς” της εκάστοτε βραδιάς και το τι και πόσο θα ήταν καλύτερο να παραγγείλεις.

Οι γονείς σου Τι παραγγέλνεις: Kάτι ελαφρύ ή οτιδήποτε δείχνει χαμηλό σε περιεκτικότητα αλκοόλ. Γι’ αυτούς θα είσαι πάντα ένα παιδί οπότε καλό θα ήταν να μείνεις στο ένα ποτό ή σε λίγη ποσότητα κρασιού ή μπύρας. Έτσι θα αποφύγεις τη μουρμούρα της μαμάς «μα θα μεθύσεις» που ούτε θέλει να μάθει και ούτε θα αποδεχθεί ποτέ τις αντοχές σου στο αλκοόλ.

Oι γονείς του Τι παραγγέλνεις: Συνήθως ότι και όσο σου προφέρουν. Τα πεθερικά θα μπορούσαν να ενταχθούν στη κατηγορία των συγγενών με μια πιο ιδιαίτερη νότα. Γενικά καλό θα ήταν να προσέχεις τις κινήσεις σου ως δείγμα ευγένειας, τους αφήνεις να έχουν το πρώτο λόγο στο τι θα παραγγείλετε και τους αφήνεις να σερβίρουν.

Το αφεντικό σου Τι παραγγέλνεις: Ένα ποτό (πάντα και τέλος) Όσο χαλαρό και αν είναι το αφεντικό σου θα είναι πάντα το αφεντικό σου. Η καλύτερη στρατηγική που έχεις να εφαρμόσεις είναι να πιείς με προσοχή και να αποχωρίσεις πριν δώσεις αφορμές για απόλυση. Οι ισορροπίες θα είναι πάντα λεπτές και όση εμπιστοσύνη και αν έχεις στις αντοχές σου σε αλκοόλ ή στην καλή σας σχέση, μην τις δοκιμάσεις.

Ο καλύτερος/η φίλος/η: Τι παραγγέλνεις: Ό,τι προτείνει Είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος δεν μοιράζεστε το ίδιο είδος ποτού από ευγένεια αλλά γιατί η σχέση σας είναι αδερφική και την απολαμβάνετε, δένει αυτή η διαδικασία.

Το ραντεβού σου Τι παραγγέλνεις:  Κάτι budget friendly ή κάτι που μπορείτε να μοιραστείτε Είτε είναι το πρώτο ραντεβού σας είτε η επέτειος των δέκα χρόνων πάντα θα είναι όμορφο το να μοιραστείτε ένα μπουκάλι κρασί .Επίσης είναι πάντα ευγενικό να σέβεσαι τη γενναιοδωρία του άλλου και να μην την καταχράζεσαι.

Ο φίλος/η με κάρτα της εταιρίας που σκοπεύει να παραιτηθεί Τι παραγγέλνεις: Ό,τι και ένας ρωμαίος αυτοκράτορας. Εδώ βάλε τη τρέλα και τη φαντασία σου και cheers. Λίγες φορές θα έχεις την ευκαιρία να αξιοποιήσεις το θράσος σου, πάρτε τα ρίσκα σας.