Τι να κανεις στο τραπεζι μαζι της

ti-na-kaneis-sto-trapezi-mazi-ths-savoir ville

Δεν είναι πολλοί οι τολμηροί που ζητούν από κοπέλες να πάνε για φαγητό. Βασικά, είναι σχεδόν μηδαμινοί. Αφού πλέον, όταν θα κανονίσεις ένα ραντεβού, το πιο πιθανό είναι να πας για ποτό. Αν με ρωτήσεις, κουράστηκα τα ποτά. Ο σωστός ο άντρας πρέπει να σε πάει για φαγητό, γιατί έτσι ήταν πάντα τα καλά ραντεβού. Δεν σου λέω πως πρέπει να πάτε να φάτε τα πάντα σε ένα ακριβό εστιατόριο, αλλά και στην καντίνα της περιοχής μπορείς να μάθεις πολλά. Δεν θα μείνουμε όμως στην καντίνα γιατί εκεί πέρα, οι γουρουνιές επιβάλλονται και από μια κυρία (ναι, κάτι σαν το κρεβάτι). Και ας υποθέσουμε πως εσύ είσαι το αγόρι το τολμηρό και προτείνεις στην κοπέλα (σου) να πάτε για φαγητό, πρέπει να γνωρίζεις μερικά πράγματα πρίν γίνεις ρεζίλι. Κύριος all the way, λέμε.

Αρχικά, μην στηθείς και πολύ. Υπερβολές του τύπου σου ανοίγω την πόρτα και σου τραβάω την καρέκλα δεν χρειάζονται. Μας αρέσουν αλλά ίσως και να μας ξενερώσουν. Επομένως, μην ρισκάρεις με τέτοια πραγματάκια. Πάμε στα βασικά:

Θα παραγγείλεις εσύ

Αφού συζητήσετε για το περιεχόμενο του καταλόγου και ανταλλάξετε απόψεις για το κυρίως σας, θα αποφασίσετε μαζί για τα της μέσης. Μόλις όμως έρθει ο σερβιτόρος, καλό θα ήταν να μην την αφήσεις να πει το κυρίως της. Να τα πεις όλα εσύ και να την ρωτήσεις τι κρασί προτιμά.

Θα της σερβίρεις εσύ

Ακόμη και αν δεν μπορείς ποτέ να βάλεις την σαλάτα στο πιάτο σου χωρίς να ρίξεις κάτι στο τραπέζι, τώρα είναι πολύ σημαντικό να βάλεις τα δυνατά σου. Όσα λιγότερα κάνει, τόσο καλύτερα. Ομοίως και με το κρασί. Βλέπεις ποτήρι να αδειάζει; Ξαναβάζεις. Ιδανικά, δεν δέχεσαι όχι, ακόμη και αν σου πει δεν θέλω άλλο. Εγώ ξέρω πως όποιος δεν θέλει δεν αφήνει και το ποτήρι να αδειάσει.

Κάνεις την συζήτηση να κυλάει

Δεν μιλάς πολύ, μα μιλάς τόσο ώστε να μην υπάρχει σιγή. Αν το κορίτσι είναι έξυπνο, θα υπάρχει ενδιαφέρον, αν είναι χάπατο, καλή τύχη. Και όπως θα ξέρεις ήδη, σε όλα τα ραντεβού να ακούς περισσότερο από το να μιλάς. Χρυσός κανόνας.

Δεν κοιτάς το κινητό σου

Εκτός αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και πρέπει να είσαι alert 24/7. Τότε προσπαθείς να το κοιτάς πολύ λίγο. Δεν είναι τώρα η ώρα να απαντήσεις σε facebook chat , στην παρέα σου, στην κολλητή σου (όχι.όχι.όχι.) ή και στην μαμά σου. Τώρα πρέπει να απαντάς σε εκείνη μόνο. Βάλε το ρημάδι το κινητό ανάποδα πάνω στο τραπέζι.

Δεν την αφήνεις να πληρώσει

Θα βγάλει πορτοφόλι, μα θα της πεις "Ούτε που να το σκέφτεσαι". Γιατί είσαι κύριος. Γιατί την έβγαλες για φαγητό και πάνω απ' όλα γιατί θέλεις να κεράσεις. Το ότι θέλεις, το είπαμε; Να το ξαναπούμε. Το savoir vivre (και το savoir ville) σου λέει ότι ποτέ δεν θα αφήσεις να πληρώσει μια κυρία. Ούτε μισά μισά. Έτσι θα είσαι κύριος από την αρχή ως το τέλος (της νύχτας, ελπίζουμε).

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.