Τι να κανεις οταν τα σκατ**σεις στη δουλεια;

Τόσο η επιτυχία, όσο και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, και ακόμη περισσότερο στον εργασιακό. Οκ, αγαπάς τη δουλειά σου, έχεις επενδύσει σε αυτή και κάνεις κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορείς. Όσο τελειομανής και εάν είσαι όμως, πάντα θα υπάρχει η αναπόφευκτη στιγμή της πτώσης ή του «μεγάλου και τόοοοοσο καταστροφικού» λάθους.

Δεν είναι όμως ποτέ τόσο καταστροφικό και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να σε τρομάζει. Γιατί όπως είπαμε, είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις ψύχραιμος/η και να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό επιβίωσης!

  1. Βαθιές αναπνοές. Ξανά και ξανά.

Μακράν η σημαντικότερη συμβουλή όταν έρχεται η ώρα να διαχειριστείς λάθη και το άγχος που αυτά επιφέρουν. Σοβαρά όμως! Ανέπνευσε βαθιά και προσπάθησε να σκεφτείς καθαρά. Είσαι στη δουλειά σου επειδή προφανώς είσαι καλός/η σε αυτήν. Επιλέχθηκες ανάμεσα σε άλλους και αυτό μόνο στενάχωρο δε θα έπρεπε να είναι. Τα λάθη και οι πτώσεις είναι μέρος κάθε εργασίας. Άλλες φορές είναι μικρά και άλλες μεγάλα, δυστυχώς όμως δεν είναι ποτέ προβλέψιμα.

  1. Αναγνώρισε την κατάσταση

Τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο, όσο μοιάζει με την πρώτη ματιά! Ακόμη και εάν νιώθεις πώς υπάρχουν πράγματα, καταστάσεις ή ακόμη και συνάδερφοι που σε κρατάνε πίσω, ή σε εμποδίζουν, μη ξεχνάς ότι εσύ είσαι αυτός που ορίζει τα όρια σου. Εάν ήδη έχεις δοκιμάσει να κάνεις οτιδήποτε περνάει από το χέρι σου,  αλλά συνεχίζεις να μη μπορείς να ανακάμψεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις για αυτό. Συζήτησε το με οποιονδήποτε πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει ή έχει κάτι να προσφέρει, είτε αυτός είναι συνεργάτης, εργοδότης, ή απλά φίλος. Μερικές φορές η λύση στα προβλήματα μας είναι πολύ πιο εύκολη και προσβάσιμη από ότι πιστεύουμε. 

  1. Σκέψου παρά πέρα

Πάρε μια βαθιά ανάσα και φαντάσου τον εαυτό σου σε 2 μήνες. Σε 3; Σε έναν χρόνο; Θα είναι τόσο σημαντική για εσένα η εργασιακή σου αποτυχία μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Μπορεί τώρα όσα περνάς να σου φαίνονται βουνό αλλά πολλές φορές αρκεί απλά να οραματιστείς το μέλλον, που όλα απλά θα έχουν ξεχαστεί. Όσο άσχημη και εάν είναι η κατάσταση, όσο μεγάλη και ένα είναι η αποτυχία και η πτώση, όσο καταστροφικό και εάν μοιάζει το λάθος, η γη συνεχίζει να γυρίζει. Πίστεψε με, οι συνάδελφοι, οι πελάτες και οι εργοδότες σου, θα έχουν πολύ σημαντικότερα προβλήματα να λύσουν στο μέλλον...

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.