Ορίστε ένα πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίζουν αρκετοί κηδεμόνες σκύλων. Γενικά στη βόλτα, ένας σκύλος μπορεί να θέλει να φάει το οτιδήποτε. Από φαγητά που έχουν πέσει κάτω, μέχρι χαρτοπετσέτες και γρασίδι. Με αυτό τα τελευταίο θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο.

Ας δούμε πώς θα σταματήσεις τον τετράποδο φίλο σου από το να τρώει γρασίδι από κάτω στη βόλτα.

Τράβα του την προσοχή με μια εντολή

Κράτησε τον απασχολημένο με εντολές, τις κλασικές: “Κάτσε”, “Ξάπλωσε” κτλ.  Αυτό θα τον κάνει να ξεχάσει οτιδήποτε του τραβάει την προσοχή από κάτω.

Πάρε λιχουδιές μαζί σου στη βόλτα

Μετά τις εντολές και την επιτυχή εκτέλεσή τους, μην ξεχνάς να τον επιβραβεύεις με μια λιχουδιά. Στην τελική, γιατί να ψάχνει κάτω για να φάει, όταν αυτό που ψάχνει βρίσκεται στην τσέπη σου;

Κράτησε την προσοχή του

Μη βλέπεις τη βόλτα σας σαν μια ακόμα δουλειά. Μη χαζεύεις στο κινητό σου. Ασχολήσου μαζί του, δίνε του εντολές, λέγε του να σταματάει και να κάθεται κάτω πριν περάσετε το δρόμο. Γενικά, κάνε τον να ασχολείται μαζί σου με το να… ασχολείσαι μαζί του.

Σιγουρέψου ότι δε βαριέται

Ένας σκύλος που βαριέται, είναι πολύ πιθανό να μασουλάει χόρτα. Για αυτό κράτησε τον απασχολημένο με δραστηριότητες. Αν ας πούμε αυτό συμβαίνει όταν είστε στο πάρκο, παίξε μαζί του. Πέταξε το μπαλάκι για να στο φέρει ή βοήθησε το να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά.

Τράβηξε λίγο το κολλάρο του τρεις φορές

Είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι κάτι που αποφεύγεις. Ωστόσο μόλις πάει να τραβήξει με το στόμα του χόρτα από κάτω τράβηξε το λουράκι του τρεις φορές. Κάνε το συστηματικά και θα δεις ότι μετά από λίγο καιρό θα σηκώνει τον κεφάλι του μόλις με την πρώτη.

Σιγουρέψου ότι τρώει σωστά

Ένας από τους λόγους που τα σκυλιά τρώνε χόρτα, είναι κάποια διατροφική έλλειψη. Αν το φαγητό τους δεν τους δίνει αρκετές φυτικές ίνες, είναι πιθανό να το ψάχνουν εκεί έξω. Τσέκαρε τις ετικέτες των τροφών και διάλεξε εκείνη που δίνει στον τετράποδο φίλο σου όλα όσα χρειάζεται.

Ζήτησε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σου

Δεν είναι απαραίτητα βλαβερή για την υγεία του αυτή η συνήθεια. Εκτός αν το γρασίδι έχει ψεκαστεί με χημικά. Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι με αυτή τη νέα του συνήθεια, ζήτησε τη συμβουλή του κτηνιάτρου. Αν ο σκύλος σου το κάνει πολύ συχνά, ίσως να είναι σύμπτωμα κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης.

Featured image: purewow.com