Το ατού του μακιγιάζ σου είναι σίγουρα πλέον τα μάτια σου και είτε προτιμάς να φοράς σκιές, μολύβια και eyeliner, είτε ένα μόνο mascara θέλεις να είναι σταθερό όση ώρα φοράς και τη μάσκα σου. Υπάρχουν τρόποι να μένει αναλλοίωτο το mascara σου και να μην επηρεάζεται από τη χρήση της μάσκας σου.

Waterproof all the way!

Η χρήση μάσκας δημιουργεί μικροσταγονίδια στο πρόσωπό σου που είναι λογικό να λιώνουν το όποιο μακιγιάζ και των ματιών σου, έστω και αν αυτό είναι μόνο ένα mascara. Μία πρώτη λύση είναι το προφανές, να επιλέξεις ένα αδιάβροχο. Τα περισσότερα mascara βγαίνουν και σε αδιάβροχα οπότε μπορείς να βρεις το mascara που αγαπάς στην αδιάβροχη εκδοχή του χωρίς να χρειαστείς να αλλάξεις ή να πειραματιστείς.

Extra tip: Θυμήσου να χρησιμοποιείς και τα κατάλληλα προϊόντα ντεμακιγιάζ για αδιάβροχα προϊόντα ώστε να μην ταλαιπωρήσεις τις βλεφαρίδες σου.

Τι skincare χρησιμοποιείς και πώς;

Αν συνηθίζεις να βάζεις τα κρεμικά σου προϊόντα ακριβώς πριν κάνεις το makeup σου, μην βάζεις την κρέμα των ματιών σου κοντά στο καπάκι του ματιού σου και κράτησε μια απόσταση από την περιοχή των βλεφαρίδων σου. Ιδανικά, άφησε να περάσουν αρκετά λεπτά από την εφαρμογή της κρέμας μέχρι την εφαρμογή του όποιου μακιγιάζ ματιών σου ώστε να έχει απορροφηθεί πλήρως.

Extra tip: Οι πολύ βαριές και πηχτές κρέμες συνεργάζονται πιο δύσκολα με το μακιγιάζ σου. Προτίμησε ελαφριές μορφές ενυδάτωσης πριν κάνεις το makeup σου, όπως essences, gels ή ακόμη και τα νέα waters που έχουν λανσάρει πολλές εταιρείες.

Θέλεις και έξτρα ασφάλεια για το mascara σου;

Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου πέρασε με ένα φουντωτό και μικρό πινέλο λίγη από τη διάφανη ή την compact πούδρα σου περιμετρικά των βλεφαρίδων σου ώστε να κλειδώσεις το αποτέλεσμα και να σε βοηθήσει να μείνει σταθερό.

Extra tip: Μην το παρακάνεις με την πούδρα και προσπάθησε για αυτό τον λόγο να μην χρησιμοποιείς σφουγγαράκια γιατί η μεγάλη συσσώρευση πούδρας θα αφυδατώσει την περιοχή των ματιών σου με αποτέλεσμα να φαίνεται κουρασμένη.

featured photο: Twenty20.com/Leo