Έκανες το λάθος να σπάσεις ένα σπυράκι; Δες πώς θα διαχειριστείς τη συνέχεια

Έκανες το λάθος να σπάσεις ένα σπυράκι; Δες πώς θα διαχειριστείς τη συνέχεια

Υπάρχει άραγε λέξη για το πιο μικροσκοπικό πράγμα στον κόσμο που μπορεί να σε κάνει να αναθεωρήσεις εντελώς το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου μια δεδομένη μέρα; Φυσικά υπάρχει. Λέγεται σπυράκι. Υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι ΟΚ να το σπάσεις. Παρόλα αυτά, αν το κάνεις υπάρχει τρόπος να μην σου αφήσει σημάδι.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν έσπασες κάποιο σπυράκι.

1. Καθάρισε την περιοχή του "εγκλήματος"

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να γεμίσει η περιοχή με βακτήρια που μπορεί να κουβαλάς στα δάχτυλά σου. Σίγουρα τα πλένεις διεξοδικά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά γιατί να το ρισκάρεις; Εφάρμοσε ένα απαλό cleanser.

2. Ενυδάτωση. Ενυδάτωση. Ενυδάτωση

Αν έχει ματώσει πολύ, πίεσέ το με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σταματήσει. Όταν σταματήσει το αίμα να τρέχει και αφού καθαρίσεις την περιοχή, εφάρμοσε μια απλή ενυδατική τοπικά. Φρόντισε να είναι πολύ απλή. Δεν θα ήθελες να το ερεθίσεις περαιτέρω.

3. Χρησιμοποίησε μόνο προϊόντα για ευαίσθητο δέρμα

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα ερεθισμένη οπότε οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιήσει σε αυτή πρέπει να ενδείκνυται για πολύ ευαίσθητο δέρμα. Απόφυγε οποιαδήποτε κρέμα για ρυτίδες ή λοσιόν βιταμίνης C. Αν το καλοσκεφτείς, στην πραγματικότητα προσπαθείς να θεραπεύσεις μια ανοιχτή πληγή.

4. Κράτα τα δάχτυλά σου μακρυά

Όσο κλείνει η πληγή και θεραπεύεται μην το πειράζεις. Αν το αίμα έχει δημιουργήσει κρούστα, μην τη βγάλεις. Δεν πρέπει να σαμποτάρεις κανένα στάδιο της επούλωσης.

5. Κάλυψε την περιοχή με έναν υδροκολλοειδή επίδεσμο

Ο υδροκολλοειδής επίδεσμος θα διατηρήσει την περιοχή ενυδατωμένη και προφυλαγμένη από βακτήρια.

6. Χρησιμοποίησε αντηλιακό

Θα έπρεπε ήδη να το κάνεις, αλλά αν όχι - ήρθε η ώρα. Το αντηλιακό εκτός από προστασία από τον ήλιο, διορθώνει τις πανάδες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την επούλωση.

7. Υπάρχει σωτηρία - απλά δεν το γνώριζες

Αντί να σπας τα σπυράκια σου θα μπορούσες να εφαρμόζεις σαλικυλικό οξύ, κρέμες που περιέχουν benzoyl peroxide, ή κάποιο ρετινοειδές κατόπιν συνταγογράφησης.

8. Συμβουλέψου τον δερματολόγο σου

Το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο για να το εκθέσεις σε πειράματα. Πριν κάνεις οτιδήποτε, ρώτα τον δερματολόγο σου. Μπορεί να υπάρχει κάποιο προϊόν ή θεραπεία που να ταιριάζει γάντι σε σένα και να μην συμπεριλαμβάνεται εδώ.

featured image: self.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.