30sman

Ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι φίλες σου να λένε για το αγόρι που βγαίνεις. Ακόμη και αν δεν είναι πια αγόρι, ακόμη και αν ήταν πριν από πολύ καιρό. Η αλήθεια είναι πως αν ρωτήσεις την μαμά σου την γνώμη της για το ότι βγαίνεις με κάποιον 10 με 15 χρόνια μεγαλύτερό σου δεν νομίζω να σου πει κάτι αρνητικό. Εκτός αν είναι από εκείνες τις μαμάδες με τις υστερίες, τότε θα σου πει “πού πας και μπλέκεις”, “θα σου ρίξει τίποτα στο ποτό”, “θα σε εκμεταλλευτεί” και τέτοια. Οι μαμάδες μας όμως, μοιάζει να μπορούν να καταλάβουν κάτι παραπάνω. Να μπορούν να καταλάβουν πως μια χ, ψ διαφορά ηλικίας είναι κάτι υγιές σε μια σχέση και μπορεί να σου προσφέρει αρκετά πράγματα που ούτε είχες φανταστεί. Παρ’ όλα αυτά, βλέπεις τις φίλες σου να ξινίζουν. Τις βλέπεις να μην καταλαβαίνουν για ποιο λόγο έχεις κάνει αυτή τη σχέση και θεωρούν πως συμβαίνει κάτι αφύσικο. Και βρίσκεσαι και εσύ στην μέση. Μια μέση που κλίνει προς την άποψη της μαμάς σου μα έχει προβληματιστεί αρκετά από τα λόγια των φίλων σου.

Όμως δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν οι προβληματισμοί. Από την στιγμή που κάποιος στα 20 έχει βρει τον ιδανικό για εκείνον άνθρωπο να βρίσκεται στην ηλικία των 35, δεν καταλαβαίνω γιατί μας νοιάζει τόσο ένα νούμερο. Δεν μπορώ να καταλάβω την ευκολία με την οποία δεχόμαστε άλλα και άλλα μη φυσιολογικά πράγματα σε αυτήν την εποχή μα σε κάτι τόσο απλό μοιάζουμε να κολλάμε τόσο πολύ. Μια σχέση με έναν μεγαλύτερο άντρα έχει τόσα πολλά πράγματα να σου προσφέρει στον χαρακτήρα σου, τις επιλογές σου, την στάση σου στους επόμενους άντρες. Γιατί στην τελική, το δύσκολο είναι εσύ και εκείνος να βρεθείτε στην ίδια σελίδα, όλα τα άλλα έρχονται.

Δεν έχει σημασία το αν είσαι 20, σημασία έχει το τι θέλεις αυτήν την στιγμή. Με άλλα λόγια, δεν είναι όλες οι 20χρονες ίδιες και προς Θεού, ούτε και όλοι οι 30ρηδες. Υπάρχουν τα κοριτσάκια που θα βγαίνουν, θα πίνουν και θα γυρνάνε σπίτι τους ξημερώματα. Υπάρχουν και εκείνες οι οποίες είναι ευχαριστημένες με τα ποτά τους (όσο και αν πίνουν) και κατά τις 3 θέλουν να γυρίσουν στο σπίτι. Όπως υπάρχουν και οι αντίστοιχες κατηγορίες αντρών. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες οι κοπέλες των 20 με 25 θεωρούν πως το να βγεις με κάποιον αρκετά μεγαλύτερό σου είναι κάτι περίεργο. Όπως και δεν καταλαβαίνω πως μερικοί άντρες των 30 έχουν την ψευδαίσθηση πως όλες οι 20χρονες είναι σούργελα.

Όλο αυτό έχει να κάνει με την ωριμότητα του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Είτε θα βρεθείτε στη μέση, είτε θα τον φτάσεις, είτε θα σε φτάσει. Όπως και να έχει, εσείς ταιριάζετε και αν θέλετε παντρεύεστε κιόλας (ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;). Αυτό όμως που θέλω να τονίσω περισσότερο απ’ όλα είναι πως ένας μεγαλύτερος άντρας στην ζωή σου μπορεί εύκολα να σε βοηθήσει να δεις τι θέλεις, να ανακαλύψεις τις πιο ώριμες πτυχές του εαυτού σου και να αρχίσεις να κάνεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Μπορεί να σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά το μέλλον σου (όχι με αυτόν, γενικά), μπορεί να σου μάθει πως είναι να σε προσέχουν λίγο παραπάνω, να σε εκτιμά για αυτό που είσαι και να βρίσκει χρόνο να σε βλέπει σε ένα πρόγραμμα γεμάτο δουλειές και υποχρεώσεις. Γιατί στην τελική, σημασία έχει να τα βρίσκετε. Όσο πτώματα και αν είστε.

Γι’ αυτό σου λέω, μερικές φορές οι φίλες σου ίσως να κάνουν και λάθος. Επειδή δεν έχουν ζήσει κάποια πράγματα από μέσα, επειδή έχουν ζήσει τα ίδια πράγματα με το λάθος άτομο. Δεν ξέρω τι φταίει για να σου πω την αλήθεια, μην αφήνεις όμως κάτι ωραίο να χαλάσει. Εξ’ άλλου στις σχέσεις δεν δίνει μόνο ο ένας αλλά και οι δύο. Σε μια σχέση με έναν μεγαλύτερό σου εσύ μπορεί να του δώσεις την όρεξη και την δημιουργικότητα που έλειπε από την ζωή του. Μπορεί να του δώσεις την χαλαρότητα της στιγμής, τον έρωτα με έναν drama-free νεανικό τρόπο.