Μπορεί το Hollywood να μην αντικατοπτρίζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις σχέσεις, αφού αντικειμενικά δεν πάνε όλα καλά στο τέλος. Σε κανένα τέλος. Και ενώ θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως ούτε με το σεξ είναι τόσο ωμό και αληθινό το Hollywood, σε κάποια θέματα έχει πετύχει. Μπορεί οι εννιάμιση εβδομάδες να μην είναι βγαλμένες από τη ζωή, αλλά κάποια πράγματα για το σεξ μας τα έχουν διδάξει οι ταινίες.

Η συγκατάθεση είναι απλή υπόθεση

Η συγκατάθεση στο σεξ, ειδικά όταν περιλαμβάνεται αλκοόλ, είναι κάπως tricky υπόθεση, ειδικά για τους αρχάριους. Ευτυχώς, το Hollywood μας έχει προσφέρει αρκετές σκηνές σε ταινίες όπου ένας άντρας κυριολεκτικά αρνείται να κάνει sex με μια γυναίκα που είναι μεθυσμένη. Ακόμα κι αν είναι ερωτευμένος μαζί της, ακόμα κι αν εκείνη τον παρακαλάει για αυτό.

Οι αργές και σταθερές καταστάσεις κερδίζουν

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το πορνό μας έχει μάθει πως το γρήγορο και παθιασμένο sex κερδίζει σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο κάποιες ταινίες έχουν δείξει πως και το αργό μπορεί να είναι αρκετά απολαυστικό. Στο Friends With Benefits και στο No Strings Attached είδαμε πως το σεξ μπορεί να είναι αργό, απολαυστικό και αισθησιακό. Με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Ίσως και καλύτερα.

Μπορείς να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού, αλλά μπορείς και να μην κάνεις

Το How to Lose A Guy in 10 Days είναι μια ταινία που από συμβουλές για το dating και τις σχέσεις, έχει να δώσει αρκετές. Ένα από τα πράγματα που σίγουρα έχει να διδάξει είναι πως το σεξ δε χρειάζεται να γίνεται κατευθείαν. Δεν είναι ένα task με το οποίο πρέπει να ξεμπερδεύεις. Το Hollywood ωστόσο μας έχει μάθει πως δεν υπάρχει κανένας πραγματικός περιορισμός; Θες πριν το τρίτο ραντεβού; Μετά το τρίτο ραντεβού; Θες στο, πρώτο; Είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν υπάρχουν κανόνες.

Μια ολοκληρωμένη σχέση δε βασίζεται στο sex

Πολλές ρομαντικές κομεντί δεν ασχολούνται καν με το σεξ. Μια ολοκληρωμένη σχέση δεν περιλαμβάνει απαραίτητα το σεξ, και σίγουρα δεν το κάνει βασικό πυλώνα. Στο 13 Going on 30 η Jenna και ο Matt δεν κάνουν sex, παρόλα αυτά η ταινία μας ικανοποιεί απόλυτα σε ρομαντικό επίπεδο. Η κάθε σχέση είναι διαφορετική και το Hollywood φαίνεται να το πιάνει αυτό.

Η προφύλαξη δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Στις περισσότερες σκηνές σεξ που ο σκηνοθέτης έχει αποφασίσει να βγουν όσο πιο ρεαλιστικές γίνεται, η φάση του ψαξίματος του προφυλακτικού είναι σχεδόν δεδομένη.

Όλοι θέλουν να κάνουν sex στο ντους έστω για μια φορά στη ζωή τους

Τα περισσότερα ερωτευμένα ζευγάρια στις ταινίες κάνουν σεξ στο ντους και αυτό το λες και σέξυ. Ίσως άβολο, αλλά πάντα σέξυ.

featured image: movie quotes