Έχεις σκεφτεί ποτέ πως το να παρατηρήσεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σου; Ή παρατηρώντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των άλλων ανθρώπων μπορείς να καταλάβεις για τι είδους άτομα πρόκειται;

Οι Κινέζοι ασχολούνται με το διάβασμα της φυσιογνωμίας των ανθρώπων, περίπου από το 2697 π.Χ.

  • Στόμα

Σύμφωνα με αυτούς, ένα βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξεις είναι το στόμα σου. Εάν η κλίση των χειλιών σου είναι προς τα επάνω, τότε μιλάμε για ένα άτομο το οποίο είναι ευχάριστο, έχει χιούμορ και κάνει υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τα χείλια που κλίνουν προς τα κάτω, κάτι που συμβολίζει άνθρωπο που βλέπει τα πράγματα απαισιόδοξα, είναι καχύποπτος και έχει πολλές απαιτήσεις. Σε περίπτωση που η γραμμή του στόματος είναι απλά ίσια, τότε σημαίνει πως σου αρέσει να υπάρχει ισορροπία και αυτοέλεγχος.

 Εάν το στόμα σου είναι μικρό, τότε, έχεις έναν απλό χαρακτήρα. Οι άνθρωποι με λεπτά χείλη χαρακτηρίζονται από ανυπομονησία και γενικώς ότι μένουν απαθείς ως προς τα συναισθήματα των άλλων αλλά από την άλλη δεν θα διστάσουν ποτέ να σου πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Επίσης, τα μικρά χείλη δηλώνουν εγωϊσμό.

Το μεγάλο στόμα εκφράζεται ως εξωστρέφεια και αυθορμητισμός. Άνθρωποι που έχουν μεγάλα και παχιά χείλια τείνουν να είναι γενναιόδωροι και να κάνουν δώρα στα άτομα που αγαπούν.

Όταν πρόκειται για μεσαίου μεγέθους χείλια, τότε το άτομο είναι πιστό και αφοσιωμένο.

Εάν το άνω χείλος έχει ως κύριο χαρακτηριστικό έντονο χρώμα και γραμμές, σημαίνει πως ο άνθρωπος αυτός είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός.

Εάν το κάτω χείλος υπερισχύει, τότε σημαίνει πως τα σχόλια του είναι πάντα εύστοχα.

  • Δόντια

Τα μεγάλα δόντια δείχνουν δυναμισμό ενώ άτομα με μικρά δόντια τείνουν να είναι πιο μεθοδικά. Τα κενά ανάμεσα στα δόντια συμβολίζουν οικονομική ευημερία.

  • Μύτη

Η κοντή μύτη αποκαλύπτει άνθρωπο που έχει πολλές φοβίες ενώ η μεγάλη μύτη, άνθρωπο που του αρέσει να φροντίζει και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Η μακριά μύτη φανερώνει ένα άτομο το οποίο θα κάνει καλό σε όλους αλλά δεν θα βγει να το φωνάξει. Εάν ανήκεις σε αυτούς που έχουν φαρδιά μύτη, θα πρέπει να νιώθεις χαρούμενος μιας και μιλάμε για ένα πολύ ερωτικό άτομο.

Η γαμψή μύτη από την άλλη, υποδηλώνει έναν άνθρωπο που δεν συγχωρεί εύκολα αλλά έχει εξωστρέφεια και του αρέσει να μιλάει πολύ.

Αν η άκρη της μύτης είναι μεγάλη και στρογγυλή, τότε είσαι απλά ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Αγένεια συμβολίζει η κόκκινη μύτη ή αυτή που κοκκινίζει εύκολα.

Η γαλλική μύτη που όλοι θα θέλαμε να έχουμε, φανερώνει άνθρωπο με μεγάλη φαντασία αλλά ταυτόχρονα αλαζονικό που μπορεί να πει ψέμματα αν βρεθεί σε μια δύσκολη θέση.

Η τετράγωνη μύτη θεωρείται πως χαρακτηρίζει ένα άτομο με υψηλό δείκτη ευφυίας.

  • Αυτιά

Τεμπέλης χαρακτηρίζονται όσοι έχουν μεγάλα αυτιά, ενώ αυτοί με τα μικρά θεωρούνται ευαίσθητοι.

  • Φρύδια

Ισορροπημένοι και καλοί χαρακτήρας όσοι έχουν σκούρα μαύρα φρύδια. Αν είναι πυκνά, τότε σου αρέσουν οι φιλανθρωπίες. Ονειροπόλος θεωρείται όποιος έχει μαλακά και αραιά φρύδια ενώ αυτός που έχει κάθετα και επίπεδα έχει ψυχραιμία και μπορεί να ανεχτεί πολλά πράγματα. Εάν σχηματίζουν τόξο, τότε πρόκειται για άτομο καλοσυνάτο και αγνό ενώ αν είναι παχιά και διάσπαρτα, τότε είναι επιθετικό, νευρικό και πολύ απαισιόδοξο.

Εύστροφο θεωρείται το άτομο που τα φρύδια του τείνουν να είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Από την άλλη, μυστικοπάθεια δηλώνουν τα κοντά και ακανόνιστα φρύδια. Αν σχηματίζεις ίσια γραμμή φρυδιών και η τρίχα είναι σκληρή, τότε είσαι ένα γενναίο άτομο. Τα μακριά φρύδια ανήκουν συνήθως σε ανθρώπους που τους αρέσει να σχολιάζουν τους άλλους και να δημιουργούν φασαρίες. Τέλος, αν έχεις μακριά και λεπτά φρύδια θεωρείσαι άτομο με ευαισθησίες.

  • Μάτια

Τα μάτια είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που προσέχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον άλλον. Έτσι, σύμφωνα με τους Κινέζους, τα μεγάλα μάτια ανήκουν σε ανθρώπους επιπόλαιους και ενθουσιώδεις. Τα μικρά μάτια φανερώνουν εσωστρέφεια και μυστικοπάθεια.

Όσον αφορά το χρώμα των ματιών, τα μαύρα μάτια δηλώνουν άνθρωπο ευγενικό ενώ τα καστανά φανερώνουν άνθρωπο γλυκό, ευγενικό με υπομονή, πίστη, χιούμορ και κυκλοθυμία. Βέβαια, αν τα μάτια σου είναι μελί χρώμα, πρόκειται για άτομο γενναίο και ευγενικό.

Τα μπλέ μάτια αφορούν σε άτομο το οποίο έχει καλλιτεχνική κλίση και είναι τρυφερό και ευγενικό. Από την άλλη, τα πράσινα μάτια αποκαλύπτουν πως μιλάμε για έναν άνθρωπο με πνευματική καλλιέργεια, που έχει ευστροφία και καμιά φορά είναι καχύποπτο με τους γύρω του.

Όσοι έχουν λαμπερά και υγρά μάτια είναι καλοσυνάτοι και έχουν υψηλή νοημοσύνη. Αν η κόρη του ματιού είναι μεγάλη, τότε το άτομο αυτό ξέρει πως θα τραβήξει τα βλέμματα και βρίσκει πάντα τον τρόπο για να ανταπεξέλθει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τα γουρλωτά μάτια αποκαλύπτουν άνθρωπο νευρικό και πεισματάρη με απότομη συμπεριφορά.