Δευτέρα με Παρασκευή απολαμβάνεις το φαγητό σου στο γραφείο, ζεσταίνοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων. Κάθε τρως χαζεύεις σελίδες περιοδικών, μη γνωρίζοντας πόσα αποκαλύπτει για σένα και το πορτοφόλι σου το μεσημεριανό σου. Νόμιζες ότι κανείς δεν κρίνει το φαγητό που παίρνεις μαζί σου στη δουλειά; Ξανασκέψου το!

Τοστ με αβοκάντο και συσκευασμένο χυμό

Μπορείς να παριστάνεις ότι το τοστ με αβοκάντο που ετοίμασες και ο χυμός που έχεις μπροστά σου, έχουν μόλις ετοιμαστεί για σένα και δεν βρίσκονται στο ψυγειάκι της δουλειά από το πρωί. Η αλήθεια όμως είναι πως τα γούστα σου είναι κάπως ακριβά. Είσαι σαν την Cersei από το Game of Thrones. Θα πληρώσεις ακριβά γι’ αυτά που θέλεις, όποτε κι αν τα θέλεις. Χωρίς καν να λερώσεις εσύ τα χέρια σου. 

Μια σαλάτα

Μοιάζει αθώα, σωστά; Χρωματιστή και στο πλάι κάποια σος. Πες όμως την αλήθεια, δεν την έφτιαξες εσύ. Όταν παίρνεις μία σαλάτα απ’ έξω δεν παύεις να ξοδεύεις αρκετά χρήματα στο σύνολο. Έτσι κι αλλιώς, μία σαλάτα δεν είναι ποτέ αρκετή.

Ένα υγιεινό και ισορροπημένο μεσημεριανό που έχεις φέρει από το σπίτι

Μα πόσο ταλαντούχα είσαι; Όλα αυτά τα λαχανικά που έχεις μαζί σου σε τάπερ, ξοδεύοντας όμως αρκετά χρήματα στο να φαίνονται ωραία, σαν να μην προσπάθησες καθόλου. Είσαι κάτι σαν το Forrest Gump, παίρνεις το λεωφορείο και μιλάς σχετικά με τη σοκολάτα ενώ στην πραγματικότητα είσαι ένα δισεκατομμυριούχος που θα μπορούσε να πάρει το αυτοκίνητό του για να πάει στη δουλειά.

Πίτσα για όλους

Όταν στη δουλειά παίρνετε μια πίτσα για να την μοιραστείτε, ξέρεις καλά ότι δεν θα προλάβεις να φας τίποτα. Ούτε καν το 2/3 αυτού που δικαιούσαι. 

Γιαούρτι με ό,τι περίσσεψε από χθες

Λέμε όχι στη σπατάλη. Αν θα μπορούσες να πας στη δουλειά, ντυμένη με ένα σακί για πατάτες θα το έκανες. Αν θα μπορούσες να μασήσεις τη χθεσινή τσίχλα θα το έκανες. Είσαι εκείνη που θα κρατήσει ένα βιβλίο για μετά, το φαγητό στο ψυγείο για αύριο. Η αισιοδοξία σου πολλές φορές είναι αποκρουστική αλλά δεν παύει να εμπνέει τους άλλους. 

Οτιδήποτε δωρεάν

Το γραφείο μπορεί να μετατραπεί στο λεπτό σε δωρεάν μπουφέ, αρκεί μόνο να δεις γύρω σου τις ευκαιρίες. Τη στιγμή που τρως εκείνο το ξεχασμένο σάντουιτς που βρισκόταν στο ψυγείο, για σένα είναι εθνική εορτή.  Το δωρεάν είναι πάντα πιο “γλυκό”! (Δεν το έχουμε πει φωναχτά αλλά ισχύει.) 

Είσαι από εκείνα τα άτομα που πηγαίνουν στα μουσεία μόνο αν υπάρχει ελεύθερη είσοδος. Συνεπώς, το να μοιράζεσαι το μεσημεριανό σου είναι ό,τι χειρότερο. Ευτυχώς υπάρχει και το νερό.

Πηγή: www.purewow.com/money/desk-lunch-read