Γεννημένος μεταξύ 21 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου, ο Αιγόκερως μπορεί να δείχνει ότι νευριάζει πολύ δύσκολα αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που μπορούν να τον εξαγριώσουν. Επίσης, όταν είναι θυμωμένος μπορεί εσύ να μην το βλέπεις γιατί το κρύβει καλά αλλά μέσα του βράζουν.

Με τι μπορεί λοιπόν ένας Αιγόκερως να βγει εκτός εαυτού;

Με την τεμπελιά

Ο Αιγόκερως είναι σχεδόν εργασιομανής. Θέλει ότι κάνει να γίνεται στην ώρα του και σωστά. Το ίδιο ζητάει και από τους άλλους. Όταν κάποιος δείχνει εντελώς απρόθυμος να δουλέψει μαζί του και να συνεργαστεί σωστά τότε ενοχλείται έντονα.

Τις περισσότερες φορές είναι παραπάνω από πρόθυμος να καλύψει τη δουλειά ατόμων που χρειάζονται βοήθεια. Αλλά αν υποψιαστεί ότι το εκμεταλλεύεσαι, το αίμα του θα βράσει.

Με το υπερβολικό ”μοίρασμα” των άλλων

Ο Αιγόκερως μπορεί να δείχνει εσωστρεφής πολλές φορές λόγω της πρακτικότητάς που τον διακατέχει. Έτσι, η έκφραση των συναισθημάτων του δεν έρχεται τόσο φυσικά όσο σε άλλα ζώδια. Ναι, Καρκίνε για εσένα μιλάμε. Οπότε, οι άνθρωποι που μοιράζονται τα συναισθήματα και τις ζωές τους πολύ εύκολα θα κάνουν τον Αιγόκερω να νιώσει άβολα. Είναι πολύ πιθανό να θυμώσει κιόλας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αιγόκερως δεν είναι συναισθηματικός ή δεν μοιράζεται τα συναισθήματά του, αλλά πρέπει να υπάρχει εγγύτητα και εμπιστοσύνη πρώτα. Οι άνθρωποι που λένε όλη την ιστορία της ζωής τους αφού τον γνωρίσουν δεν τον συγκινούν.

Με την ασυνέπεια

Ο κυρίαρχος πλανήτης του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος που τον καθιστά πολύ δομημένο και πειθαρχημένο. Επιπλέον είναι σταθερός, υπεύθυνος και αξιόπιστος. Είναι λογικό οι ασυνεπείς άνθρωποι να τον ταράζουν και να τον θυμώνουν γιατί είναι το εντελώς αντίθετο από αυτόν.

Με την προδοσία

Αν και η προδοσία κάνει τον καθένα μας έξαλλο, ο Αιγόκερως συγχωρεί την προδοσία πολύ σπάνια. Εώς ποτέ. Η προδοσία της εμπιστοσύνης ενός Αιγόκερου, με οποιοδήποτε τρόπο, θα σε βάλει κατευθείαν στη μαύρη λίστα του.

Η εμπιστοσύνη είναι μία από τις κορυφαίες αξίες του. Ο Αιγόκερως μπορεί να έχει μεγάλη ανοχή σε πολλές μικρά ατοπήματα, αλλά την προδοσία δεν την ανέχεται. Προτιμάει να είναι ανεξάρτητος και μόνος αντί να έχει ανθρώπους γύρω του που δεν του αξίζουν.

Με την ακαταστασία

Η τάξη είναι ύψιστης σημασίας για τον Αιγόκερω. Η ακαταστασία τόσο σε ένα χώρο όσο και στη ζωή του γενικότερα μπορεί να εξοργίσει τον Αιγόκερω. Το να παλεύει να κρατήσει τα πάντα γύρω του σε μια σωστή σειρά, τον κουράζει. Και πολλές φορές προτιμάει να απομακρυνθεί από άτομα που διαταράσσουν τη ζωή του και καταστάσεις που τους αποδιοργανώνουν.

featured photo: www.pexels.com/@olly