Τι γίνεται όταν αγαπάς τα ταξίδια, αλλά φοβάσαι τις πτήσεις;

Σ’αρέσει όσο τίποτα να προγραμματίζεις ταξίδια, να ανακαλύπτεις νέα μέρη, αλλά η ιδέα του αεροπλάνου πάντα σε τρομάζει και πολλές φορές σε αφήνει πίσω. Λίγο πριν μπεις ειδικά σε αυτό, νιώθεις έντονο άγχος, σκέφτεσαι τα χειρότερα και κατά την διάρκεια της πτήσης τίποτα απολαυστικό δεν υπάρχει. Ίσως να μην σε παρηγορεί ιδιαίτερα, αλλά οι περισσότεροι εκεί έξω βρίσκονται στην ίδια θέση με σένα.

Για να μπορέσεις όμως να αναπνεύσεις εύκολα στα 30.000 και βάλε πόδια, πρέπει να σκέφτεσαι λογικά, γιατί μόνο έτσι θα χαλαρώσει το μυαλό σου. Σου ακούγεται δύσκολο, αλλά τα παρακάτω θα βοηθήσουν:

Το μυαλό δημιουργεί προβλήματα

Bridesmaids GIF - Find & Share on GIPHY

Φτιάχνεις τα πιο επικίνδυνα σενάρια, σκέφτεσαι ότι θα πρωταγωνιστήσεις στο Lost ή ότι ο πιλότος θα λιποθυμήσει και θα βρεθείτε όλοι στην θάλασσα. Το ένστικτο σου πιστεύεις ότι δεν είναι καλό και αναπόφευκτα σε πιάνει πανικός. Όλα αυτά βρίσκονται στο μυαλό, ένα κομμάτι του οποίου ρυθμίζει τις ορμόνες του άγχους, ειδικά όταν νιώθεις φόβο, πανικό ή κλειστοφοβία. Αυτό είναι γνωστό ως αμυγδαλή, η οποία χάρη σε μνήμες ή σκέψεις, κάνει τον φόβο πιο απτό. Αν λοιπόν συνειδητοποιήσεις ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού, τότε πραγματικά θα χαλαρώσεις απολαμβάνοντας την κουβέντα με τις συνταξιδεύτριες σου ή βλέποντας το νέο επεισόδιο του Pretty Little Liars.

Υπάρχουν πολλοί εκεί πάνω μαζί με σένα

Γνωρίζεις και σου το λένε συνεχώς, ότι το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδέψεις. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να σε καθησυχάσει, ειδικά όταν βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι η δική σου πτήση θα αποτελέσει εξαίρεση μπροστά στα στατιστικά που το αποδεικνύουν. Την ίδια στιγμή όμως που εσύ ταξιδεύεις, πραγματοποιούνται άλλες τόσες χιλιάδες πτήσεις, οι οποίες φτάνουν με ασφάλεια στον προορισμό τους. Κάπως έτσι, όντως το αεροπλάνο αποτελεί το πιο ασφαλές μέσο.

Οι αναταραχές είναι πράγματι φυσιολογικές

Αν βγάλεις το χέρι σου στο παράθυρο του αυτοκινήτου ενώ αυτό έχει μία ταχύτητα, θα δεις ότι δεν θα μπορεί να παραμείνει σε μία ευθεία γραμμή. Θα δεις να πηγαίνει πάνω κάτω ή να ωθείται προς τα πίσω. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το αεροπλάνο. Αν το χέρι σου δεν μπορεί να μείνει σταθερό με 70 μίλια την ώρα σε αέρα, πώς να το κάνει ένα αεροπλάνο όταν φτάνει τα 250 μίλια την ώρα; Όταν λοιπόν συμβαίνουν αναταραχές, δεν υπάρχει τίποτα κακό για να φοβηθείς.

Να θυμάσαι: “Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο, κι αυτοί που δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο την πρώτη σελίδα”.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.