Ας είμαστε ειλικρινείς: οι εξελίξεις στη beauty κοινότητα είναι καταιγιστικές. Τελευταία τάση στα απανταχού catwalks αποτελεί το brontouring.

Τι είναι όμως το brontouring και πώς μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου;

Μερικά χρόνια πίσω, χάρη στην Kim Kardashian, η τάση του contouring έγινε θεσμός. Αμέτρητα video tutorials, προϊόντα contouring και μια μανία για έντονα σμιλεμένο πρόσωπο και γωνίες. Από την άλλη υπάρχει και η τάση για bronzing. Όλο το χρόνο, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι η τεχνική αυτή που θα μας χαρίσει ένα ηλιοκαμένο look. Λίγο πιο γενική, πιο χαλαρή στην εφαρμογή σε σχέση με το contouring.

Ε, λοιπόν, χάρη στο brontouring, μπορούμε να συνδυάσουμε τις δυο αυτές τάσεις

Χάρη στο brontouring δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τα σημεία που πρέπει να εφαρμόσουμε τα προϊόντα σε κάθε τεχνική. Ή ακόμα και για το τι είδους πούδρες θα χρειαστεί να επιλέξουμε προκειμένου να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως χάρη στο brontouring μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από το μακιγιάζ μας.

Το brontouring είναι μια πολύ απλή και εύχρηστη τεχνική. Ουσιαστικά σε προτρέπει να τονίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια. Πως; Πολύ απλά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια πούδρα, 1-2 τόνους πιο σκουρόχρωμη από τη φυσική σου απόχρωση.

Τι είναι το brontouring και πώς θα το εντάξεις στο makeup σου;

Προσοχή!

Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι ο υποτόνος της πούδρας να είναι αυστηρά ουδέτερος. Δεν θέλουμε ούτε να είναι θερμός, αλλά ούτε και ιδιαίτερα ψυχρός. Ξεκινάμε εφαρμόζοντας το προϊόν με ένα μεγάλο, φουντωτό πινέλο στους κροτάφους και στα ζυγωματικά. Φυσικά μπορούμε να επεκταθούμε και σε όσα σημεία μαυρίζουμε φυσικά από τον ήλιο (μύτη, πηγούνι κτλ).

Το μυστικό στην εφαρμογή είναι να επιμείνουμε με το ίδιο προϊόν και στην περιοχή κάτω από τα ζυγωματικά

Με τον τρόπο αυτό θα τονίσουμε φυσικά το σχήμα τους, χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει σκληρό. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν για όλο το μακιγιάζ, μας δίνει ένα πιο ενιαίο και φυσικό αποτέλεσμα.

Μήπως έφτασε λοιπόν η ώρα να δώσουμε μια ευκαιρία στη νέα αυτή τάση; Θα τολμούσες να ενσωματώσεις το brontouring στη beauty routine σου;


Featured image: Enrie Scielzo