Όλοι μας με κάτι αγχωνόμαστε. Είτε αυτό είναι η δουλειά μας, η οικονομική μας ασφάλεια ή οι σχέσεις μας. Και ανά περιόδους μπορεί αυτό το άγχος να μειώνεται, να αυξάνεται ή  να αλλάζει μορφή. Εδώ θα δεις τί είναι αυτό που προκαλεί άγχος και στρες στο κάθε ζώδιο του αστρολογικού χάρτη.

Κριός

Δεν πιστεύεις ότι η ζωή μπορεί να κυλήσει σωστά χωρίς τη συμβολή σου. Πάντα προσπαθείς, και προσπαθείς ακόμα και τις φορές που δεν αντέχεις άλλο. Είναι τόσα πολλά τα καθήκοντα που αναλαμβάνεις που σου προκαλούν τεράστιο άγχος. Κάνε ένα διάλειμμα. Η ζωή θα συνεχιστεί και χωρίς εσένα. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα ο υπερήρωας.

Ταύρος

Φοβάσαι πως θα τα κάνεις όλα λάθος. Πιέζεις τον εαυτό σου να είναι μέσα σε όλες τις προθεσμίες. Πιέζεις και τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο και σε αρρωσταίνει όταν ξεχνάνε κάτι ή το κάνουν λάθος. Τα πράγματα θα λειτουργήσουν, απλά έχε εμπιστοσύνη σε όλους. Κυρίως τον εαυτό σου.

Δίδυμος

Αφήνεις τα μικρά πράγματα να σε κυριεύουν και να σου προκαλούν άγχος. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να δεις τι έχει πραγματικά αξία και σε ποιες καταστάσεις αξίζει -αν αξίζει- να χάνεις τον έλεγχο.

Καρκίνος

Το άγχος σε καταβάλλει όταν αισθάνεσαι ανασφάλεια. Το να περπατάς μόνος το βράδυ κάνει το στομάχι σου σφίγγεται. Επίσης, δεν μπορείς να δεχτείς κριτική, αυτό σε κάνει εξαιρετικά ανήσυχο. Μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, πάρε μια ανάσα και πες στους ανθρώπους γύρω σου τι σκέφτεσαι.

Λέων

Κάθε φορά που δεν έχεις τον έλεγχο μιας κατάστασης γεμίζεις με άγχος. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν ακόμη και αν δεν είσαι συνεχώς πίσω από το τιμόνι ελέγχοντας κάθε απόφαση στην οποία εμπλέκεσαι.

Παρθένος

Σκέφτεσαι πάρα πολύ και είσαι εσύ αυτός που προκαλείς άγχος στον εαυτό σου. Προσπαθείς να σκεφτείς και να αναλύσεις όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά ξέρεις καλά πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Ζυγός

Σας αρέσει να κυριαρχεί η δικαιοσύνη γύρω σου. Έχεις την τάση να σκέφτεσαι όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των καταστάσεων αντί να ενεργείς αμέσως. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τόσο, κάποιες φορές απλά κυριαρχεί το άδικο και αυτό δεν είναι δικό σου σφάλμα.

Σκορπιός

Σε αγχώνει το να μην έχεις αρκετή ιδιωτικότητα ή ησυχία. Χρειάζεσαι το χώρο σου και το μισείς όταν οι άνθρωποι δεν το σέβονται, σε κάνει να νιώθεις ένταση και νευρικότητα. Θέλεις απλώς να σέβονται όλοι τα όριά σου.

Τοξότης

Η συμμόρφωση με τους κανόνες της κοινωνίας σε αγχώνει και σε εκνευρίζει όσο τίποτα. Δεν σου αρέσει να σου λένε πώς να συμπεριφέρεσαι, να ντύνεσαι ή να ενεργείς γενικότερα.

Αιγόκερως

Εσύ ο ίδιος είσαι η ρίζα του άγχους σου. Ασκείς υπερβολική πίεση στον εαυτό σου και ορίζεις μόνος σου κάποιες πολύ αυστηρές προθεσμίες. Και φυσικά όταν δεν τα καταφέρεις απογοητεύεσαι. Σταμάτα να σκέφτεσαι το “εάν” και ζήσε τώρα.

Υδροχόος

Εάν τα πράγματα δεν γίνονται με τον δικό σου τρόπο, ανησυχείς. Προσπαθείς να κάνεις πάρα πολλά ταυτόχρονα αλλά πρέπει να επιβραδύνεις λίγο και να χαλαρώσεις. Μερικές φορές τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος ή ότι δεν πρόκειται να πάνε όπως τα θέλεις στο μέλλον.

Ιχθύς

Η αίσθηση υπερβολικής έκθεσης σε κάνει να ανησυχείς. Μισείς τις δημόσιες ομιλίες και σου προκαλούν άγχος. Μπορεί να αρρωστήσεις από την εισβολή άλλων στον προσωπικό σου χώρο, αλλά όλα θα είναι εντάξει. Απλώς πάρε βαθιές αναπνοές.