Μπορεί οι προθέσεις σου να μιλήσεις σε κάποιον που μόλις χώρισε να είναι οι καλύτερες. Όμως μια λάθος κουβέντα μπορεί αυτομάτως να τον οδηγήσει σε μεγαλύτερη θλίψη και στεναχώρια. Ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος. Από την στιγμή που αρχίζεις να τον βιώνεις, χρειάζεσαι να ακούσεις μια κουβέντα από κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που θα σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα. Στα λόγια όμως έχουμε αποδείξει ότι μερικές φορές τα χαλάμε γιαυτό σε αυτό το άρθρο θα σου επισημάνουμε τι ΔΕΝ πρέπει να πεις σε κάποιον που μόλις χώρισε-αν όντως θες το καλό του.

“Ξέρω πώς νιώθεις”

Αλήθεια τώρα,δεν γίνεται να ξέρεις πως νιώθει ο άλλος. Ακόμα και αν έχεις χωρίσει και εσύ πρόσφατα, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όσο και αν νομίζεις ότι έτσι θα τον κάνεις να νιώσει ότι έχει κάποιον άνθρωπο που τον καταλαβαίνει, συνήθως του δημιουργείς το αντίθετο αίσθημα. Άσε που είναι η πιο κοινότυπη κουβέντα που μπορείς να πεις. Νιώθει ο άλλος ότι απλά το λες για να το πεις. Παρόλο που εσύ δεν το λες γιαυτό τον λόγο.

Καλύτερα πες κάτι τέτοιο: “Μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να νιώθεις”.

“Μην σηκώνεις τα τηλέφωνά του”

Στην δική σου περίπτωση μπορεί η έλλειψη επικοινωνίας με τον πρώην να λειτούργησε σωστά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λειτουργεί και σε κάθε άλλη σχέση και μπορείς να το λες ως συμβουλή. Συμφωνώ ότι μερικές φορές ορισμένες πληγές επουλώνονται αν δεν τις σκαλίζεις. Όμως, αν κάποιος έχει επιλέξει να συζητάει ακόμα με τον άλλον παρόλο που έχουν βάλει ένα τέλος στην σχέση τους, δεν μπορείς να επέμβεις και να το κρίνεις αυτό.

Καλύτερα πες κάτι τέτοιο: “Σιγά-σιγά μείωσε την επικοινωνία σας για να τον ξεπεράσεις πιο εύκολα “.

“Το αντιμετωπίζεις καλύτερα απ’όσο περίμενα”

Μπορεί να νιώθει ότι είναι καλά, ότι σιγά σιγά αρχίζει και το ξεπερνάει αλλά σίγουρα μέσα του θα νιώθει αυτό το κενό που υπάρχει μετά από έναν χωρισμό. Είμαστε όμως καλά εκπαιδευμένοι στο να το κρύβουμε αυτό και θέλουμε πάντα να δείχνουμε δυνατοί και σε φάση “τι είχαμε; τι χάσαμε; “. Εσύ δείξε ότι καταλαβαίνεις το πως μπορεί να νιώθει πραγματικά.

Καλύτερα πες κάτι σαν: “Είναι λογικό να έχεις τις καλές και τις κακές σου μέρες”.

“Ποτέ μου δεν τον συμπάθησα”

 Ό,τι χειρότερο μπορείς να πεις. Αρχικά μετά από έναν χωρισμό αυτό που έχεις να κάνεις ως φίλος είναι να παρηγορήσεις τον άλλον. Το να του παρουσιάζεις τον πρώην ως κάτι τραγικό και καλύτερα που τον άφησε δεν σε τιμάει. Θα σου πω το πιο απλό. Τα ζευγάρια πολλές φορές μετά από έναν χωρισμό, τα ξαναβρίσκουν. Πως θα αντιδράσεις αν τα ξαναβρουν και εσύ έχεις πει ήδη ότι δεν τον συμπάθησες ποτέ; Σίγουρα οι σχέσεις θα αλλάξουν εκείνη την στιγμή.

Αντ’αυτού μην πεις τίποτα. Απλά άκουσε τι έχει να σου πει.

“Μείνε δυνατή”

Εκφράσης του τύπου “think possitive” μπορεί να ενθαρρύνει τον άλλον να μιμιθεί κάποια συναισθήματα που σίγουρα δεν θα είναι αυθεντικά. Επίσης αυτή σου η κουβέντα μπορεί να είναι ένα μήνυμα στον φίλο σου ότι δεν νιώθεις άνετα με την συμπεριφορά του.

Δοκίμασε να πεις: “Θα είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς”