Παραδέξου το. Όσα ραντεβού και αν έχεις βγει, όσο έμπειρη και να δηλώνεις, πάντα υπάρχει μία δόση άγχους πριν το πρώτο επόμενο. Ειδικά αν πρόκειται να γνωρίσεις ένα εντελώς καινούργιο άτομο. Το άγχος είναι λογικό, αρκεί να μην οδηγήσει στο να κρύψεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να έχεις ένα επιτυχημένο ραντεβού; Το σίγουρο είναι τι δεν πρέπει να κάνεις σε αυτό το πρώτο ραντεβού –ή μάλλον και στα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να «καταστρέψουν» μία πρώτη συνάντηση αλλά αυτό που θεωρείται «χειρότερο» είναι να μασάς με το στόμα ανοιχτό.

Οι περισσότεροι ίσως προτιμούν να βγουν για ένα ποτό ή έναν καφέ στο πρώτο ραντεβού και επομένως, μπορεί να μην έρθουν σε επαφή με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν παρόλα αυτά, αποφασίσεις πως ένα δείπνο ή ένα brunch είναι μία ωραία ιδέα να γνωρίσεις κάποιον για πρώτη φορά, πρέπει να θυμάσαι πως το savoir vivre ισχύει ακόμη. Αυτό φυσικά, ισχύει και για τον συνοδό σου. Στοιχηματίζω πως δεν θα σου άρεσε να είχες μία τέτοια εικόνα απέναντι σου όσο και αν σου άρεσε ο ίδιος. Αυτόματα, μπορεί να αλλάξει όλη η γνώμη που είχες σχηματίσει μέχρι πρότινος.

5 σκέψεις που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από ένα κακό ραντεβού
Elite Daily

Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρείται αρνητικό, είναι να μιλάς με γεμάτο στόμα σε ένα δείπνο ενώ τρίτο έρχεται, το να στέλνεις μηνύματα κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου.

Και οι δύο αυτές περιπτώσεις, δεν είναι ιδανικές για να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση. Θυμήσου πως έχεις βγει για να γνωρίσεις έναν καινούργιο άνθρωπο και δεν χρειάζεται να ασχολείσαι και εκείνη την ώρα με το κινητό σου. Άσε για λίγο στην άκρη τα social media και τις ομαδικές συνομιλίες που περιμένουν με αγωνία να μάθουν πως πήγε το ραντεβού σου και ζήσε αυτό το ραντεβού. Ούτως ή άλλως, θα ενημερώσεις τους φίλους σου μετά. Αν ζήσεις αυτό το ραντεβού, θα έχεις περισσότερα πράγματα να μοιραστείς από το «τώρα παραγγείλαμε τα ορεκτικά». Ή το «τώρα λέμε να πάρουμε και γλυκό». Πάρε αυτό το γλυκό και απόλαυσε το χωρίς το κινητό σου.

Όσον αφορά τους τρόπους σου όταν γευματίζεις, αν δεν τους εφαρμόζεις ήδη είναι καλό να ξεκινήσεις. Θα ήταν καλό να προσέχεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι έτσι ώστε να σου βγει πιο αυθόρμητα, όταν είσαι και με κόσμο. Κάνε εξάσκηση στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς. Κάνε πρόβα στη στάση του σώματος σου, στον τρόπο που επεξεργάζεσαι την τροφή σου αλλά και στο πως συμπεριφέρεσαι ενώ βρίσκεσαι γενικά, σε ένα γεύμα. Μην το δεις σαν υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρώσεις για ένα αγόρι. Αυτό θα σε βοηθήσει γενικότερα, στο να βελτιώσεις τους τρόπους που στέκεσαι σε ένα τραπέζι με διαφορετικό κόσμο κάθε φορά. Αλλά και στο να είσαι πιο ευγενική ως προς τον συνομιλητή σου.

featured image: you.co.uk