Η τελέτη των Oscar αποτελεί το αλατοπίπερο στις ζωές των απανταχού κινηματογραφόφιλων. Στις φετινές υποψηφιότητες κυριαρχούν πολλά φαβορί και ανάμεσά τους φυσικά το πολυσυζητημένο «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», το οποίο διεκδικεί τα βραβεία: καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου (με 2 υποψήφιους ηθοποιούς), πρωτότυπου Σεναρίου, μοντάζ και μουσικής. Μέσα σε όλη αυτή την πρωτοπορία που κυριαρχεί, η ταινία υποστηρίζει ένθερμα και το κίνημα #MeToo με περίεργη ακρίβεια. Αντιμετωπίζει την αστυνομική βιαιότητα με έναν εντελώς αμφιλεγόμενο τρόπο, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές και παράλληλα έντονες συζητήσεις. Το κομβικό όμως σημείο στη ταινία βρίσκεται αλλού: στη δολοφονία και το βιασμό της Angela, έφηβης κόρης της Mildred Hayes.

***Όμως αν δεν έχεις δει την ταινία καλό θα ήταν να σταματήσεις να διαβάζεις κάπου εδώ καθώς θα υπάρξουν κάποια spoilers.***

Μετά από μήνες και ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ένοχος για τη δολοφονία της κόρης της, η Mildred κάνει την τολμηρή κίνηση και νοικιάζει διαφημιστικές πινακίδες για να καταφέρει να περάσει το μήνυμά της στις τοπικές αρχές, οι οποίες παραμένουν άπραγες όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα. Η ταινία μέχρι το τέλος της δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο υπεύθυνος για το θάνατο της έφηβης κοπέλας, στρέφει όμως «διακριτικά» τα βλέμματα σε έναν άνδρα, για τον οποίο ο αξιωματικός Dixon άκουσε πως ήταν υπεύθυνος για δολοφονία, βιασμό και καύση μιας νεαρής γυναίκας. Μια άλλη θεωρία που προκύπτει, όμως, απαιτεί να επανεξεταστεί ως ύποπτος ο πατέρας της Angela, ο Charlie.

Image: nytimes.com
Image: nytimes.com

Κατά τη διάρκεια της ταινίας ακολουθούμε τον Charlie σε μια έντονη διαμάχη με την Mildred στο σπίτι της, σε ραντεβού με τη φίλη του Penelope –η οποία είναι κοντά στην ηλικία της κόρης του- και τέλος σε μια εικονική σκηνή, να καίει οργισμένος τις διαφημιστικές πινακίδες. Σαν πρόσωπο έχει σαφώς μια βίαιη ιδιοσυγκρασία, μια προτίμηση στις νεότερες γυναίκες και γενικότερα διαθέτει εξ ορισμού το χαρακτήρα που θα διέπραττε ένα έγκλημα πάθους, στα πλαίσια ζήλιας ή ακατάλληλης συμπεριφοράς προς τη κόρη του.

Ακόμη, τέλος της ταινίας, η μητέρα μαζί με τον αξιωματικό Dixon θα αναζητήσουν έναν άνδρα που καυχήθηκε για τη δολοφονία μιας γυναίκας, όχι επειδή φαινομενικά είναι ύποπτος αλλά κυρίως για να επιβάλλουν δικαιοσύνη κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ως τότε στο Ebbing.

Σε αυτή την ταινία δεν κερδίζει κανένας και ο δολοφόνος παραμένει στο παρασκήνιο.

Δες ακόμη: The Outsider η καινούρια σειρά του Netflix με πρωταγωνιστή τον Jared Leto.

featured image: piquenewsmagazine.com