Μερικές φορές τα πράγματα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Έτσι έγινε και με τη νέα δραματική σειρά του NBC με τον τίτλο This Is Us. Η αδερφή μου πρότεινε ένα βράδυ να δούμε το πρώτο επεισόδιο και επειδή δε μας αρέσουν πάντα τα ίδια πράγμα το έψαξα λίγο παραπάνω.

THIS IS US -- Pictured: "This Is Us" Key Art -- (Photo by: NBCUniversal)

Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψα όσο έψαχνα για τη σειρά είναι ότι 51 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το τρέιλερ μέσω του Facebook μέσα σε μια εβδομάδα. Στην πραγματικότητα το This Is Us έπιασε τις 15 εκατομμύρια προβολές στο Facebook μέσα στις πρώτες 48 ώρες. Σ όλα αυτά πρόσθεσε και τα 9 εκατομμύρια προβολές στο You tube. Μετά ανακάλυψα ότι η βαθμολογία του στο imdb είναι πολύ φανταχτερή (8,9). Είδα τους συντελεστές και τη περίληψη. Μετά το τρέιλερ και μετά το πρώτο επεισόδιο.

This is real. This is love. This is life.

Ένας άλλος Milo Ventimiglia από αυτόν που μέχρι τώρα έχεις μάθει, ο Jack, εμφανίζεται στη σειρά με τρεις ακόμα ανθρώπους που έχουν την ίδια μέρα γενέθλια. Η σειρά ξεκινάει με τη μέρα των 36ων γενεθλίων τους, μέρα που όλα θα αλλάξουν για κάθε έναν ξεχωριστά. Ο Jack έχει τα γενέθλιά του και η Rebecca του χορεύει όπως έκανε κάθε χρόνο. Αυτή τη χρονιά το έθιμο θα κρατηθεί με τη διαφορά ότι περιμένει τα τρίδυμα παιδιά τους και τα νερά σπάνε την ώρα του χορού. Ο Kevin είναι ένας εντυπωσιακός 36άρης ηθοποιός που έχει βαρεθεί να υποδύεται σ όλους τους ρόλους του τον χαζό όμορφο και καταρρέει στη σκηνή εγκαταλείποντας τον τελευταίο ρόλο του , μαζί και η Kate, η ζουμερή και αστεία δίδυμη αδερφή του αποφασίζει πως πρέπει να αδυνατίσει και να ξανακερδίσει τη ζωή της. Τέλος ο Randall ο ευκατάστατος υιοθετημένος οικογενειάρχης που τη μέρα των γενεθλίων του βρίσκει τον φυσικό του πατέρα.

THIS IS US -- Pilot -- Pictured: (l-r) Ron Cephas Jones as William, Sterling K. Brown as Randall -- (Photo by: Ron Batzdorff/NBC) This Is Us - Season Pilot This Is Us - Season Pilot fae4ba85139c985b2c5768e9383924231ebab771120330302af9ee0d325e690b

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου επεισοδίου θα έλεγες πως επικρατεί το δράμα αλλά υπάρχουν αρκετά κομμάτια με έξυπνες ατάκες και ερμηνείες από χαρακτήρες που υπηρετούν την κωμωδία ακριβώς όπως της πρέπει.

Νομίζω είχα να δω μια τέτοια σειρά, τόσο καλογυρισμένη και καλοστημένη εδώ και πολύ καιρό. Το σενάριο κρύβει όπως φαίνεται από το πρώτο επεισόδιο μικρές εκπλήξεις, οι χαρακτήρες και η πλοκή είναι τόσο καλά ζυγισμένα λες και πρόκειται για μια αληθινή ιστορία και η φωτογραφία είναι όσο φρέσκια θες από μια αμερικάνικη παραγωγή.

Στεγανές ερμηνείες, ενδιαφέρουσα μουσική, δυνατή ισορροπία στις εναλλαγές συναισθημάτων. Να θυμάσαι ότι την έμαθες από μένα τη σειρά και να το εκτιμήσεις γιατί μοιράζομαι σπάνια τα διαμάντια που ανακαλύπτω.

Creator: Dan Fogelman Stars: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown