Πριν σου εξηγήσω γιατί ακολουθεί τόση νοσταλγία να σου μεταφέρω την εικόνα από το δικό μου νηπιαγωγείο. Είναι οι πρώτες εικόνες που θυμάμαι από την ζωή μου και αυτό το κάνει πολύ σημαντική περίοδο της ζωής μου. Εαν και βρισκόμουν σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου τα κάγκελα ήταν χρωματιστά χωρίς ίχνος σκουριάς, η πόρτα κλείδωνε και είχαμε περιποιημένο γκαζόν στη αυλή.

Αυτή η τόσο σημαντική περίοδος για ένα παιδί, για μένα ήταν χρωματιστή όπως τα κάγκελα του νηπιαγωγείο μου, τόσο χαρωπά έντονη όπως η κατακόκκινη τσουλήθρα στον κήπο και φροντισμένη όπως το γκαζόν του κυρίου Τάκη, σε εκείνο το μικρό χωριό, στις αρχές του 80.

Αυτά σκέφτηκα όταν διάβασα για το πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω» του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ που διανύει τη δεύτερη χρονιά του. Στόχος του προγράμματος η ανάπλαση των αύλειων χώρων παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών ανά την Ελλάδα.

Μέχρι τώρα το πρόγραμμα έχει ταξιδέψει ήδη σε Αίγιο, Θήβα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ρόδο έχοντας δώσει περισσότερο χρώμα και εφόδια σε 8 σταθμούς. Σταθμοί όπως εκείνος της Λένορμαν που παραδόθηκε πρόσφατα μεταμορφώνονται, με καινούργια παιχνίδια, παρτέρια με λουλούδια και πολλά χρώματα ώστε να παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και να απασχολούνται δημιουργικά.

Οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιλέγονται με την βοήθεια των Δήμων, ενώ ειδικοί συνεργάτες, αρχιτέκτονες και μηχανικοί, επιμελούνται τις αλλαγές  θέτοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

500 ανθισμένα λουλούδια,  πάνω από 600 κούκλες, και 11.000 μαρκαδόροι

Διαβάζω πως 10 σταθμοί σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, βελτίωσαν την καθημερινότητα περισσοτέρων από 1.100 παιδιών, σε 60 ημέρες εργασιών,  με περισσότερες από 2000 ώρες εργασίας,. Κανείς δε μπορεί να υπολογίσει τα χαμόγελα και τη χαρά των παιδιών. 

_mg_5368-custom

”To Φυσικό Μεταλλικό Αύρα πιστό στις αξίες που πρεσβεύει τόσα χρόνια υποστηρίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία μια σειρά περιβαλλοντικών, κοινωνικών και αθλητικών δράσεων. Τη φετινή χρονιά δημιουργούμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω» που επίκεντρο έχει το πιο αγνό κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Προσφέρουμε εφόδια για να ανθίσουν τα παιδιά.”

Νιώθω πολύ τυχερή που οι πρώτες μου αναμνήσεις είναι τόσο φωτεινές και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για μια τέτοια δράση γιατί στο δικό μου μυαλό κάποια παιδιά θα μεγαλώσουν με χρωματιστές αναμνήσεις όπως τα κάγκελα του νηπιαγωγείο τους, τόσο χαρωπά έντονες όπως οι κατακόκκινες τσουλήθρες στον κήπο και φροντισμένα παιδικά χρόνια όπως το γκαζόν του κάθε κυρίου Τάκη, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μια εποχή που το έχουμε τόσο ανάγκη.

#Avra #PaizokaiMathaino

  • 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών – Λένορμαν (Λεάνδρου & Ιφιγενείας 54, Κολοκυνθού)
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός Τούμπας – Θεσσαλονίκη (Καρακάση 93)
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός Τριανδρίας – Θεσσαλονίκη (Μιαούλη 4 ,Τριανδρία)
  • Α’ – Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Ρωμανιώλη 45)
  • Η’ Κέντρο Προσχολικής Απασχόλησης – ΚΕΠΑ (Ολύμπου και Δράμας – Πατέλες) – (βρέφη και νήπια)
  • Παιδικός Σταθμός Θήβας (Αμφίου 3-5, στο λόφο Αμφίου) – (νήπια)
  • 8ος Βρεφονηπιακός σταθμός Ιωαννίνων (Βασιλείου Κόντου 7, Περιοχή Σεισμοπλήκτων) – (βρέφη και νήπια)
  • Ά Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου (Ρόδος)