Δοκιμάσαμε την θεραπεία κερατίνης με τον συνεργάτη του Savoir Ville, Γιάννη Μιχαλέλη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με διάρκεια και χωρίς χημικά. Διαρκεί περίπου 2 ώρες και καλό είναι πριν το δοκιμάσεις να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον κομμωτή σου.
Ο Γιάννης μας μίλησε για τη θεραπεία, μας εξήγησε τις διαφορές με την ισιωτική, τα συστατικά και μας έλυσε όλες τις απορίες για την διαδικασία που μοιάζει να υπόσχεται την πραγματοποίηση του ονείρου πολλών γυναικών.
 DSC_0168 (Custom)
– Τι είναι η Brazilian Keratin;
Το Brazilian Keratin είναι επανάσταση στην θεραπεία μαλλιών. Πρωτογενώς η κεράτινη είναι μια πρωτεΐνη που είναι το κύριο συστατικό των μαλλιών. Η καταστροφή των τριχών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια κερατίνης δηλαδή σε ξηρές αφυδατωμένες άκρες και η θεραπεία έχει σκοπό την αποκαταστήσει. Αναδομεί, θρέφει, ενυδατώνει τα μαλλιά από μέσα αφήνοντας τα λεία χωρίς καθόλου φριζάρισμα.
– Τι σχέση έχει με τις ”παλιές” ισιωτικές;
Ισιωτική είναι η τεχνική εργασία με αποκλειστικό και μόνο στόχο να ισιώνουν τα μαλλιά, ενώ η brazilian keratin treatment είναι αυτό που περιγράφουν οι ίδιες οι λέξεις: θεραπεία αναδόμησης και ενυδάτωσης. Η λείανση προκύπτει σαν επιπλέον χαρακτηριστικό. Στο συγκεκριμένο σημείο να αναφέρουμε ότι τα αποτελέσματα της brazilian keratin δεν είναι τα ίδια με αυτά της ισιωτικής. πχ τα πολύ σγουρά μαλλιά θα γίνουν σπαστά, τα σπαστά θα γίνουν ίσια, και στις δυο περιπτώσεις όμως δεν θα φριζαρουν στην υγρασία.
– Ποια είναι η σύνθεση της;
Οι επιστήμονες απομόνωσαν την κεράτινη από φρούτα και φυτά της Βραζιλίας (έτσι προέκυψε και το όνομα), πρόσθεσαν έλαια και φυτικά εκχυλίσματα και κατασκεύασαν το προϊόν όπου χρησιμοποιείται για brazilian treatment.
– Που απευθύνεται η θεραπεία;
Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες με μαλλιά αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα, που έχουν χάσει την λάμψη και την ελαστικότητα τους. Επίσης σε περιπτώσεις που θέλουν να έχουν περιποιημένα ευκολοχτένιστα μαλλιά χωρίς φριζάρισμα (έχοντας το αποτέλεσμα κομμωτηρίου) μετά από ένα απλό λούσιμο και στέγνωμα στο σπίτι τους, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα τους.
– Πόσο διαρκεί;
Η ενυδάτωση διαρκεί 5 μήνες και η λείανση κατά μέσο όρο 3 μήνες. Προϋπόθεση για την μεγαλύτερη διάρκεια της θεραπείας είναι το λούσιμο με σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα (sulfate Free shampoo)
– Που, πως και πόσο;
Είναι μια υπηρεσία που γίνεται αποκλειστικά στα κομμωτήρια από εκπαιδευμένο προσωπικό. Η μισή επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητα του τεχνίτη. Λούζουμε με ειδικό σαμπουάν που θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας και θα τα προετοιμάσει να δεχτεί την κερατίνη. Εφαρμόζουμε το προϊόν σε νωπά μαλλιά (ανάλογα τον τύπο μαλλιών εξαρτάται η αναμονή). Στεγνώνουμε. Περνάμε πρέσσα. Ξεπλένουμε. Στέγνωμα τέλος. Το κόστος εξαρτάται από την ποσότητα προϊόντος που θα χρησιμοποιηθεί ενδεικτικά από (80 έως 250) ανάλογα το μήκος την ποσότητα – ποιότητα
-Με ποια συχνότητα μπορεί να γίνεται η επανάληψη της θεραπείας;
Η συχνότητα δεν είναι δεσμευτική. Η ανάγκη των μαλλιών κρίνει το πόσο συχνά θα επαναλαμβάνεται. Με το πέρασμα της θεραπείας σταδιακά επανέρχεται η φυσική κατάσταση της τρίχας. Αν ο απώτερος σκοπός είναι η λείανση, η θεραπεία αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερα αποτελέσματα με την συχνότερη επανάληψη της.
-Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνει ένας κομμωτής για μετά;
Όταν απευθύνεστε σε ένα χώρο ζητώντας αυτή τη θεραπεία καλό είναι να διευκρινίζετε ότι το προϊόν είναι χωρίς φορμαλδεΰδη (αναγράφεται με μεγάλα γράμματα επάνω στο προϊών folmaldehyde free) και ότι πρόκειται για keratin treatment και όχι για ισιωτική. Εν ανάγκη μπορείτε να ζητήσετε να δείτε την συσκευασία των προϊόντων για να αποφεύγονται φαινόμενα χρεώσεις ισιωτικής σαν κερατίνη. χρησιμοποιείτε τα σωστά σαμπουάν μέχρι το πρώτο λούσιμο δεν τα πιάνεται με λαστιχάκια, τσιμπιδάκια, κλαμερ το προϊών έχει ξεπλυθεί άπλα δεν έχει αφαιρεθεί 100% μπορείτε να λουστείτε σε 24 ώρες. μάσκες λάδια κανονικά για ενυδάτωση όχι για αναδομήσει όχι με προκερατίνη θα σας φύγει η θεραπεία ποιο γρήγορα.
DSC_0167 (Custom)
DSC_0171 (Custom)
DSC_0178 (Custom)
DSC_0180 (Custom)
DSC_0188 (Custom)
Τα μαλλιά μένουν μαλακά, λαμπερά και χωρίς καθόλου φριζάρισμα για τουλάχιστον 3 μήνες. Απλά λούζεσαι, στεγνώνεις και είσαι έτοιμη.
Πάρε μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσεις μια θεραπεία κερατίνης από τον Γιάννη Μιχαλέλη. Κάνε like στην σελίδα εδώ και εδώ μέχρι  την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.