Θα έχεις ακουστά τον όρο «καλό παιδί». Έχει δημιουργηθεί μία θεωρία γύρω από το «καλό παιδί», σύμφωνα με την οποία, τις περισσότερες φορές οι γυναίκες προτιμούν να το τοποθετήσουν στο friendzone και εκτιμούν την απουσία του μόνο όταν κάποιος άλλος τις πληγώσει. Αυτή η θεωρία παρόλα αυτά, χρησιμοποιείται πολλές φορές σαν άλλοθι, για εκείνους που θέλουν να υποδυθούν το «καλό παιδί» κι έτσι να πετύχουν το σκοπό τους. Τι εννοώ;

Η πλειοψηφία πιστεύει πως το να είναι κανείς το καλό παιδί, σημαίνει πως χρησιμοποιεί περισσότερο τους καλούς του τρόπους παρά την αρρενωπότητα του για να προσελκύσει μια κοπέλα. Όταν λοιπόν, σε κάποιους δεν πετυχαίνει αυτό, δηλώνουν πως «προσπάθησα να γίνω καλός αλλά δεν δούλεψε». ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Γιατί το να λες ότι είσαι καλός, δεν έχει καμία σχέση με το να είσαι πράγματι καλός. Επίσης, το να είσαι καλός, δεν έχει να κάνει με κάποιο κίνητρο, κάποια στοχευμένη συμπεριφορά ή κάποιο ρόλο. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι δεν το έχουν έτσι στο μυαλό τους. Θεωρούν πως είναι κίνητρο, για να πλησιάσουν το αντίθετο φύλο. Και αν μια κοπέλα τους απορρίψει, φταίει ο «ρόλος του καλού παιδιού» που έπαιξαν. Ίσως δεν τους πέτυχε, δεν πήγε όπως τον ήθελαν. Επομένως, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι κοπέλες πράγματι δεν θέλουν τα καλά παιδιά. Και γι’ αυτό προτιμούν να είναι μόνο φίλοι.

Παρόλα αυτά, η απόρριψη μιας κοπέλας δεν σε σταματά από το να είσαι καλός –αν όντως είσαι-. Τα αληθινά καλά παιδιά, δεν χρειάζεται να αλλάξουν ρόλους ή υποδυθούν κάτι, γιατί απλώς δείχνουν στην πράξη ποιοι είναι. Έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Ποια είναι αυτά όμως; Τι κάνει πράγματι κάποιον «καλό»;

Θέλει να είναι φίλος σου… και δεν παραπονιέται γι’ αυτό

Δεν σου κάνει παράπονα και δε ρίχνει «σπόντες» για το γεγονός ότι είστε φίλοι. Δέχεται την επιλογή σου και αν κάτι παραπάνω προκύψει μελλοντικά, δεν θα το έχει προσχεδιάσει από πριν.

Δε σου φέρεται σαν «πριγκίπισσα»… αλλά σαν ίση με αυτόν

Ένα γνήσιο, αυθεντικό άτομο σου φέρεται με τέτοιο τρόπο, επειδή γνωρίζει ότι είσαι ίση με αυτόν. Σε σέβεται επειδή είσαι άνθρωπος, όχι επειδή είσαι η κοπέλα του. Σε σέβεται γενικότερα, δηλαδή.

Δεν σου δίνει τα πάντα… αλλά δεν έχει και προσδοκίες

Δεν προσπαθεί να εξαγοράσει τα συναισθήματα σου ή να περιμένει κάτι από εσένα.

Κάνει κάτι, επειδή το θέλει χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα

Σε αυτόν τον κόσμο, τίποτα δεν έρχεται χωρίς αντάλλαγμα, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις. Αυτός λοιπόν, φέρεται όμορφα σε εσένα, όχι επειδή έχει συγκεκριμένα κίνητρα, αλλά επειδή έτσι φέρεται γενικότερα.

Σε καταλαβαίνει… ακόμα κι αν ΔΕΝ τα καταλαβαίνει όλα

Θα είναι ο πρώτος που θα παραδεχθεί ότι δεν ξέρει πολλά για τις γυναίκες, αλλά θα είναι και ο πρώτος που θα ακούσει αυτό που σε βασανίζει. Δεν θα δείξει εμπάθεια επειδή δεν έχει τους ίδιους προβληματισμούς με τις γυναίκες. Θα προσπαθήσει να σε καταλάβει.

Δε σου επιβάλλει τη δύναμη του

Ξέρει πολύ καλά ότι η κοινωνία δίνει περισσότερες ευκαιρίες στο ανδρικό φύλο ή ότι τον θεωρεί πιο δυνατό σε κάποιες περιστάσεις, αλλά δεν θα περηφανευτεί γι’ αυτό μπροστά σου για να νιώσεις άσχημα.

Σε ακούει

Πόσες ήταν οι φορές που θέλαμε κάποιον να μας ακούσει πραγματικά και όχι να μας ακούσει από υποχρέωση; Ε λοιπόν, αυτό προσπαθεί να κάνει και αυτός. Να ακούσει τις λέξεις, τις ιδέες σου, να κάνετε τέλος πάντων μια κανονική συζήτηση χωρίς να περιμένει να τελειώσεις επιτέλους αυτό που θες να πεις.