theatrika nea - savoir ville

Βασιλιάς Ληρ

Το γνωστό έργο του Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ θα παρουσιάζεται από την Πέμπτη 16/04 και για 15 παραστάσεις στην σκηνή της Πειραιώς 260. Σκηνοθέτης είναι ο Σλοβένος καλλιτέχνης Τομάζ Παντούρ, ενώ η ομάδα των αξιόλογων ηθοποιών αποτελείται από τους Γιώργο Κιμούλη, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργο Γάλλο, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρη Πανταζάρα και Χάρη Τζωρτζάκη.

“Πρόκειται για ένα αγωνιώδες, οδυνηρό ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού, με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα, Βασιλιά Ληρ, και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος βασιλιάς. Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ’ αυτή.”

Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 20:30 Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ φοιτητικό, 12€ εκπτωτικό   theatrika nea - savoir ville nea.2 Ο Βυσσινόκηπος

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ θα παρουσιάζεται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 22/04 μέχρι τις 09/05 σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και με μία επίλεκτη ομάδα ηθοποιών που αποτελείται από τους Θανάση Αλευρά, Νίκο Καραθάνο, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννη Κότσιφα, Αναστασία Κονίδη, Χρήστο Λούλη, Γιώργο Μπινιάρη, Άγγελο Παπαδημητρίου, Δάφνη Πατακιά, Μιχάλη Σαράντη, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελο Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

“Κύκνειο άσμα του Τσέχωφ, ο Βυσσινόκηπος (1904) είναι ένα έργο αποχαιρετισμού, ένα έργο για το τέλος μιας εποχής. Ο κόσμος αλλάζει και σε αυτό το μεταίχμιο ο συγγραφέας στήνει μια γιορτή της απώλειας. Ο υπέροχος βυσσινόκηπος βγαίνει στο σφυρί, οι ιδιοκτήτες του, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αλλαγή, δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν, η ανευθυνότητα και οι αυταπάτες κυριαρχούν, η χρεοκοπία έρχεται.”

theatrika nea - savoir ville nea

Αδερφοί Καραμάζοφ

Το έργο Αδερφοί Καραμάζοφ του Ντοστογιέφσκι θα παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου, Αινείας Τσαμάτης.

“Εικόνες, πρόσωπα, σχέσεις, ατμόσφαιρες, ήχοι που συνδυάζουν τις πιο ασυμβίβαστες αντιφάσεις. Που αποκαλύπτουν «τον καραμαζοφικό άνθρωπο» που όλοι κρύβουμε μέσα μας, ικανό να κινείται και να βλέπει, ταυτόχρονα ψηλά τον κόσμο των ιδανικών και κάτω τον κόσμο της πτώσης και των πολυαίμακτων παθών του. Τον άνθρωπο που αγωνίζεται να βρει την αγάπη.”

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων Δευτέρα – Τρίτη 21.00 Κυριακή 22.00 και 15.4 & 16.4 στις 21.00, 25.4, 29.4, 9.5 & 13.5 στις 18.00   theatrika nea - savoir ville nea3 Σιρανό ντε Μπερζεράκ

Από τις 17/04 θα παρουσιάζεται στο θέατρο Πάνθεον το έργο Σιρανό ντε Μπερζεράκ του Εντμόν Ροστάν σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Τάνια Τρύπη, Κώστα Μπερικόπουλο, Λεωνίδα Καλφαγιάννη και πολλούς άλλους αξιόλογους ηθοποιούς. Επί σκηνής η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί.

“Παρίσι 1897. Ο Εντμόν Ροστάν εμπνέεται από τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, Γάλλο θεατρικό συγγραφέα που ξεχώριζε για το περίκομψο, εύθυμο ύφος και τις παράξενες αφηγήσεις του περί φανταστικών ταξιδιών, και γράφει μια έξοχη ηρωική κωμωδία. Ο Σιρανό και η Ρωξάνη, η Ρωξάνη και ο Κριστιάν, ο Ντε Γκις και ο πόλεμος… Μια ιστορία για την ανίκητη ομορφιά της ψυχής.”

Παραστάσεις: Πέμπτη έως και Σάββατο στις 20:30 & Κυριακή στις 20:00