Πόσοι ρόλοι χρειάζονται άραγε για να αποτινάξει από πάνω του o Jamie Dornan το ονοματεπώνυμο του Christian Grey; To The Tourist έρχεται να προστεθεί στη λίστα των μετέπειτα επιτυχιών του και σίγουρα αποτελεί μία δραματική σειρά γεμάτη μυστήριο που αξίζει την προσοχή σου.

Στο The Tourist, ένας Ιρλανδός άνδρας βρίσκεται ξαφνικά στην Αυστραλία

Αυτό το “ξαφνικά” είναι που προσπαθεί να αποσαφηνίσει η σειρά μέσα από τα 6 επεισόδιά της. O Jamie Dornan, ως ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων ξυπνά μία μέρα σε ένα νοσοκομείο της Αυστραλίας. Εκεί βρέθηκε αφού κάποιος αποπειράθηκε να τον σκοτώσει με ένα φορτηγό. Όταν ξυπνά, δεν θυμάται το όνομά του, κανένα στοιχείο του, ούτε το γιατί βρίσκεται στην Αυστραλία. Η ιρλανδική προφορά του είναι το μόνο φανερό στοιχείο για την ταυτότητά του. Αποφασίζει έτσι να ψάξει την αλήθεια και κυρίως να ξεφύγει από όσους τον θέλουν νεκρό.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ένας άντρας που έχει θαφτεί ζωντανός καλεί τον ήρωα ώστε να τον βρει. Σε όλη τη σειρά, ο ήρωας δεν αποκτά όνομα, παρά είναι ένας ακόμη άντρας. Στην πορεία του προς την αποκάλυψη της αλήθειας συναντά πολλούς ανθρώπους που άλλοτε θέλουν να τον βλάψουν κι άλλοτε να τον βοηθήσουν.

Η σειρά δεν ακολουθεί κάποια ιδιαίτερα πρωτότυπη συνταγή

Έχεις ξαναδεί ήρωες με αμνησία σε άγνωστες χώρες, ανθρώπους που τους κυνηγούν και άνδρες θαμμένους ζωντανούς. Ωστόσο, το The Tourist υπόσχεται να σου χαρίσει ένα πολύ απροσδόκητο plot twist στο τέλος.

Το σημαντικότερο ίσως είναι η απεικόνιση της αναζήτησης της ταυτότητας ενός ατόμου. Ο ήρωας δεν θυμάται ποιος είναι, αν έχει βλάψει κάποιον και γιατί τον κυνηγάνε. Ενδόμυχα όμως θεωρεί τον εαυτό του θύμα στην όλη υπόθεση και πολλές φορές φαίνεται να αμφισβητεί τον ίδιο του τον εαυτό. Τι γίνεται όταν τελικά κανείς συνειδητοποιεί ότι είναι ο “κακός” της υπόθεσης; Μήπως τελικά σημασία έχουν όσα κάνουμε και όχι το τι πιστεύουμε ότι είμαστε; Η σειρά φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει τέτοιας φύσεως ερωτήματα σε κάθε θεατή, ξετυλίγοντας παράλληλα ένα από τα πιο καλοστημένα μυστήρια που έχουμε δει τελευταία.