Έχουμε ξαναδεί γυναίκες να παίρνουν εκδίκηση για όσα τους συνέβησαν. Δεν τις έχουμε δει, όμως, να διστάζουν και πολύ. Στο Rhythm Section η Blake Lively, ως Stephanie Patrick, διστάζει και πολλές φορές το ξανασκέφτεται. Είναι δηλαδή περισσότερο άνθρωπος παρά μηχανή που σκοτώνει.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Stephanie Patrick έχασε την οικογένεια της σε ένα αεροπορικό δυστύχημα. Είναι όμως πεπεισμένη ότι αυτό δεν ήταν κάποιο τυχαίο θλιβερό γεγονός. Γι’αυτό και αποφασίζει να βρει όσους φταίνε και να πάρει εκδίκηση. Και σίγουρα η Blake Lively δεν είναι από τις πρώτες ηθοποιούς που θα σκεφτόσουν για έναν τέτοιο ρόλο. Στο τρέιλερ μάλιστα το πιο μεγάλο χαρακτηριστικό της δε φαίνεται να είναι οι βολές που ρίχνει, αλλά οι περούκες που αλλάζει.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Mark Burnell και πρόκειται ουσιαστικό για απλό και ξεκάθαρο θρίλερ. Αντί όμως να έχουμε έναν υπερήρωα, άτρωτο που κάθε του χτύπημα πετυχαίνει κεφάλι, έχουμε τη Blake Lively, που το διπλοσκέφτεται κάθε φορά πριν πυροβολήσει. Αυτό τη βοηθά να το ξεπεράσει ο Jude Law, ένας πρώην πράκτορας της CIA που δεν έχει καν όνομα στην ταινία. Fun Fact; Η Blake Lively έσπασε το χέρι της δίνοντας μπουνιά στον Jude Law στα γυρίσματα. Μάλλον οι προπονήσεις του δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές.

Λίγο πολύ όλα είναι θέμα τύχης για την Stephanie Patrick και όχι δεξιοτήτων. Έχει τις αδυναμίες της, τους δαίμονες της και προσπαθεί να ξεφύγει παίρνοντας εκδίκηση. Στα plus της ταινίας, πέρα από τις περούκες που την κάνουν άλλο άνθρωπο, είναι η προφορά της. Ήδη από το τρέιλερ, οι αφηγήσεις της σε κάνουν να θες να δεις την ταινία σήμερα κιόλας. Πέρα από εκείνη και τον Jude Law, το καστ περιλαμβάνει και άλλα μεγάλα ονόματα όπως τον Sterling K. Brown, τον Max Casella και τον Daniel Mays.

To Rhythm Section έχει τους δημιουργούς από τις ταινίες του Bond και τον σκηνοθέτη του Handmaid’s Tale. Μπορούμε λοιπόν κάλλιστα να πούμε ότι είναι ένα υβρίδιο των δύο, δείχνοντας μια πιο ανθρώπινη πλευρά της πραγματικότητας. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε με σιγουριά να πούμε αν αυτή η ανθρώπινη πλευρά οφείλεται στο ότι η Blake Lively είναι γυναίκα ή αν είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς της.

Featured Image: latimes.com