Αυτή η είδηση μάς έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο μας είχε λείψει γενικά η Keira Knightley από τις οθόνες μας. Πόσο μάλλον από τη μικρή οθόνη στην οποία έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις. Τώρα, η σειρά The Other Typist στο Hulu έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη σύντομη λίστα με τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

Πολύ πριν η ίδια συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει στη σειρά, ήταν εκείνη που πρόσεξε την ιστορία αυτή στο βιβλίο της Suzanne Rindell. Είχε ξεκινήσει μάλιστα να δουλεύει πάνω στην παραγωγή μιας μεγάλου μήκους ταινίας για τη μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. Πλέον όμως έγινε γνωστή η δημιουργία της σειράς από τη Hulu, με τη δημιουργό του The L Word, Ilene Chaiken, να υπογράφει το σενάριο του πρώτου επεισοδίου.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της σειράς, η ιστορία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη της ποτοαπαγόρευσης. Η Rose, μία ήρεμη δακτυλογράφος της αστυνομίας παρασύρεται από μία συνάδελφο της που ζει μία “σκοτεινή”, αλλά εντυπωσιακή ζωή. Όταν οι δυο τους έρχονται αντιμέτωπες με ένα μεγάλο έγκλημα, αποδεικνύεται τελικά ποια από τις δυο τους είναι η πιο “ύπουλη”. Kάπως έτσι η ιστορία θίγει θέματα ταυτότητας, τάξης, εμμονών και λανθασμένων επιθυμιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το περιγράφουν ως ένα αστυνομικό “ψυχο-σεξουαλικό θρίλερ”. Κάτι θα ξέρουν περισσότερο.

Όσο για την Keira Knightley, όλοι ξέρουμε πόσο της πηγαίνουν τα ιστορικά δράματα. Το στυλ και η φυσιογνωμία της είναι ιδανικά για τέτοιους ρόλους. Σε αυτή τη σειρά, τη φανταζόμαστε κάπου κοντά στην Colette που είχε υποδυθεί πριν μερικά χρόνια. Βέβαια, το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για σειρά, μιας και το μόνο στο οποίο μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα ήταν οι ταινίες.

Το The Other Typist, ως μυθιστόρημα, θυμίζει κατά πολύ την ατμόσφαιρα του The Great Gatsby. Οπότε κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και τώρα. Εντυπωσιακά κουστούμια, επιβλητικές βίλες, λαμπερά αυτοκίνητα και ένα lifestyle που αν είναι λίγο σαν κι εμάς, το ζηλεύεις αρκετά. Σαν σειρά πλέον, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα της Hulu με όλα τα βιβλία που μετέφερε στη μικρή οθόνη. Σειρές όπως το Handmaid’s Tale, το Little Fires Everywhere ή το Normal People είναι πλέον τα highlights της πλατφόρμας. Λογικά, και το The Other Typist δε θα ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα.