Ίσως ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν έμαθαν ότι η νέα χολιγουντιανή παραγωγή με πρωταγωνίστριες την Olivia Colman και την Dakota Johnson κάνει γυρίσματα στις Σπέτσες, έψαχνες απελπισμένα εισιτήρια. Ωστόσο, το trailer που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα αποδεικνύει ότι αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που θα έπρεπε να μας κάνουν να ανυπομονούμε για την ταινία.

Η ταινία The Lost Daughter είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Maggie Gyllenhaal 

Όπως ίσως ήδη γνωρίζεις, η ιστορία της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε. Η Leda, μία καθηγήτρια πανεπιστημίου αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της νότιας Ιταλίας. Οι δύο κόρες της έχουν πάει να μείνουν με τον πατέρα τους κι έτσι εκείνη νιώθει ελεύθερη. Όταν όμως φτάνει εκεί γνωρίζει μία θορυβώδη οικογένεια από τη Νάπολη. Το ζευγάρι και η κόρη τους σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι στη Leda. Όταν όμως αρχίζουν να περιπλέκονται οι καταστάσεις ανάμεσα τους, η Leda έρχεται αντιμέτωπη με τις πληγές και τα τραύματα του παρελθόντος της.

Η ταινία μιλά με τον πιο ειλικρινή τρόπο για τη μητρότητα και την ελευθερία

Aυτή η ελευθερία, όμως, για τις γυναίκες που είναι και μητέρες δεν έρχεται χωρίς το τίμημά της. Oι έντονες τύψεις και ενοχές συχνά συνοδεύουν την αίσθηση της ελευθερίας. Η ταινία προστίθεται εύκολα στη λίστα των έργων που προσπαθούν να αποδείξουν την πολυπλοκότητα μίας γυναίκας. Οι γυναίκες θέλουν και μπορούν να είναι επαγγελματίες, φίλες, αδερφές, μητέρες και παράλληλα να νιώθουν και να εκφράζουν αγάπη, θυμό, φόβο ή εγωισμό.

Το The Lost Daughter εξερευνά τι συμβαίνει στις γυναίκες που προσπαθούν να μπουν σε ένα μόνο κουτάκι από αυτά που όρισε η κοινωνία. Και φυσικά τι συμβαίνει όταν τελικά αποτυγχάνουν σε αυτό. Βλέπουμε ότι η Leda σε νεαρότερη ηλικία ασφυκτιούσε με τις κόρες της και δεν μπορούσε να δουλέψει. Στο σήμερα, κοιτώντας τη Nina με την κόρη της, πιστεύει ότι γίνεται κάτι ανάλογο. Ελπίζει ότι θα βρει έναν άνθρωπο που νιώθει όσα ένιωσε εκείνη πριν χρόνια και ίσως την βασανίζουν ακόμη.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό όμως, η ταινία έχει πολλές ανατροπές και σίγουρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τέλος της.

Αναμένουμε να δούμε τα πάντα στις οθόνες μας στις 31 Δεκεμβρίου.