Η πλατφόρμα του Netflix είναι φανερό πως το τελευταίο διάστημα ρισκάρει. Και ρισκάρει αρκετά. Με νέες μορφές από show που δεν υπήρχαν προηγουμένως στους συμβατικούς δέκτες καναλιών. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σειρά The Last Czars. Βασικά, στον όρο “σειρά” έγκειται και η ιδιαιτερότητά της. Το νέο αυτό show του Netflix βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα όρια “σειράς” και “ντοκιμαντέρ”.

Το The Last Czars ασχολείται με την πτώση της δυναστείας των Ρομανόφ.

Πολλά χρόνια αργότερα, είναι ένα θέμα που απασχολεί την ιστορία. Το πώς αυτή η δυναστεία, μια από τις ισχυρότερες στην Ρωσία, κατάφερε να γίνει η τελευταία και να εξαφανιστεί τελείως από τον χάρτη. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον τσάρο Νικόλαο Β’, ο οποίος -όπως μας πληροφορεί το Netflix- “αρνήθηκε την αλλαγή, ξεκίνησε μια επανάσταση και έδωσε τέλος σε μια δυναστεία”. Όλα αυτά στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Επανάσταση του Φεβρουαρίου – όπως έμεινε αργότερα γνωστή.

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές σειρές που προσπαθούν να παρουσιάσουν τις διάφορες βασιλικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το The Crown. Συνήθως όμως σε αυτές τις εκδοχές βλέπουμε πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις οικογένειες αυτές και την ιστορία τους. Τελικά, η ιστορία περιπλέκεται και για χάρη της θεαματικότητας και της αξιολόγησης του IMDB προστίθενται και αφαιρούνται στοιχεία ώστε να βολεύουν την υπόθεση. Μπορούμε να πούμε ότι σε αυτό ακριβώς διαφέρει το The Last Czars. Εκεί που άλλοι έβαλαν την μυθοπλασία ως οδηγό, οι δημιουργοί αυτής της σειράς έβαλαν την ιστορία. Δημιουργώντας αυτό το έργο, προσπάθησαν και οι ίδιοι να κατανοήσουν τι ήταν πραγματικά αυτό που οδήγησε τον τελευταίο Τσάρο της Ρωσίας να γίνει όντως ο τελευταίος.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το The Last Czars του Netflix
screenrant.com

Στο τρέιλερ βλέπουμε άλλη μια διαφορά της σειράς.

Καθώς η ιστορία θα εξελίσσεται, θα υπάρχουν σχόλια από ιστορικούς που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Ακριβώς όπως γίνεται τις περισσότερες φορές και σε ανάλογα ιστορικά ντοκιμαντέρ. Θα λέγαμε ότι η δημιουργία της σειράς τελικά εξυπηρετεί ώστε να κατανοήσουμε περισσότερο τους χαρακτήρες και την πλοκή μιας ιστορίας που εναλλακτικά θα διαβάζαμε σε κάποιο βιβλίο.

Είναι βασική προϋπόθεση να σου αρέσουν οι σειρές βασισμένες σε ιστορικά γεγονότα. Έτσι μπορείς να εκτιμήσεις τα εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά της σειράς. Όπως φαίνεται ήδη από το τρέιλερ, έχουν γίνει με τρομερή λεπτομέρεια και θα μας ταξιδέψουν στην Ρωσία του 1917. Κι ενώ το The Crown δεν έχει ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία της 3ης σεζόν, το The Last Czars είναι μια καλή εναλλακτική. Αναμένεται να κυκλοφορήσεις στις 3 Ιουλίου και η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 6 επεισόδια.

https://www.youtube.com/watch?v=5wUmTjgxTKE

Featured Image: wsj.com