Από εκεί που επί δεκαετίες μιλούσαμε μόνο για πασαρέλες και πολύ κομψές εμφανίσεις στον κόσμο της μόδας, πλέον το streetwear φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος. Προηγουμένως είχαμε το επιμελώς ατημέλητο στυλ. Τώρα όμως το streetwear έχει μπει στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, είναι cool και φαίνεται να το υιοθετούν και άνθρωποι που παλιότερα δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Η άνοδος αυτή οδήγησε σήμερα και στο πρώτο διαγωνιστικό show με streetwear δημιουργίες.

Ο rapper Offset υπογράφει τη δημιουργία του show, The Hype

Οι περισσότεροι ίσως τον γνωρίζουν ως το 1/3 των Migos, του γκρουπ που εδώ και χρόνια ξεχωρίζει στη χιπ χοπ σκηνή. Εκείνος όμως εκτός από τη μουσική, ασπάζεται και όλη τη φιλοσοφία πίσω από την ραπ και το χιπ χοπ. Σημαντικό μέρος αυτής είναι και η μόδα που μέσα στα χρόνια εξελίσσεται μαζί με τη μουσική.

Ο Offset θα βρίσκεται και στην κριτική επιτροπή αλλά και στη γενικότερη παραγωγή του show. Εκεί θα δούμε 10 νέους streetwear σχεδιαστές να βάζουν τα δυνατά τους για να ανταπεξέλθουν σε έναν δύσκολο χώρο. Δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις προκλήσεις του σχεδιασμού, αλλά και όσων ακολουθούν. Παράλληλα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να συμβαδίσουν αρμονικά με όσα επιτάσσει η μόδα σήμερα, ενώ ταυτόχρονα χαράσσουν τον δικό τους μοναδικό δρόμο στο χώρο.

Από το The Hype θα περάσουν και πολύ γνωστοί προσκεκλημένοι

Με έναν πολύ γρήγορο υπολογισμό, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τουλάχιστον μία ντουζίνα καλλιτεχνών που θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε ένα τέτοιο show. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η εμφάνιση της Cardi B και του Wiz Khalifa, αλλά σίγουρα έχουμε να περιμένουμε και πολλούς άλλους.

Για τον Offset, το νέο αυτό show παίζει σπουδαίο ρόλο για τις ευκαιρίες που προσφέρει. Η ραπ κουλτούρα είναι μία από εκείνες που για χρόνια παραγκωνίστηκαν. Δεν τη βλέπουμε συχνά να προβάλλεται σωστά και οι περισσότεροι θεωρούν τα πρότυπά της ιδιαίτερα προβληματικά. Ωστόσο, το The Hype έρχεται να αποδείξει ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Πρόκειται για μία τέχνη που όσο περνούν τα χρόνια θα εξελίσσεται περισσότερο. Είναι πλέον χρέος μας να της δώσουμε τον χώρο που χρειάζεται για να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.