Ο Tony McNamara ήταν ένας από τους δύο σεναριογράφους του The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου. Μαζί του σε αυτό το εγχείρημα ήταν η Debora Davis. Βαθιά επηρεασμένος από την ταινία εποχής που έγραψε και του έφερε μια οσκαρική υποψηφιότητα, φαίνεται να σκέφτηκε και τη νέα σειρά The Great.

Αυτή τη φορά αλλάζουμε χώρα. Μεταφερόμαστε στη Ρωσία του 18ου αιώνα και στην αυτοκρατορία της Αικατερίνης Β’, η οποία όντως έμεινε γνωστή ως “Catherine the Great”. Για πολλούς, η συγκεκριμένη αυτοκράτειρα ήταν ένα outsider. Ήταν εκείνη που παντρεύτηκε τον διάδοχο του ρώσικου θρόνου, τον Πέτρο Γ’, αλλά άρχισε να έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες για αυτόν τον θρόνο προσωπικά. Κατάφερε, μάλιστα, να πείσει πολλούς στο παλάτι ότι εκείνη θα ήταν η καλύτερη αυτοκράτειρα για τη χώρα. Έτσι, πατώντας σε πολλά λάθη του συζύγου της έφτασε στο σημείο να τον κλείσει δικαιολογημένα πια στη φυλακή και να γίνει η ίδια αυτοκράτειρα. Στην ιστορία έμεινε γνωστή για την ευφυΐα της, τις έξυπνες πολιτικές κινήσεις, αλλά και τον έντονο ερωτισμό της.

Ο σεναριογράφος του The Favourite έρχεται στη μικρή οθόνη με το The Great και την Elle Fanning
meaww.com

Όσο να πεις, όλα αυτά δίνουν πλούσιο υλικό ώστε να ασχοληθεί κάνει με την ιστορία. Έτσι, ο McNamara θα μεταφέρει την ιστορία αυτής της αυτοκρατορίας στη μικρή οθόνη για χάρη του Hulu. Πάντοτε φυσικά με το απαραίτητο χιούμορ και σάτιρα, όπως ακριβώς το είχαμε διαπιστώσει και στην περίπτωση της Ευνοούμενης. Α, και με κουνέλια. Αν αυτά σου θυμίζουν κάτι. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη σύνοψη της σειράς:

Η Αικατερίνη το μόνο που έχει να κάνει είναι να σκοτώσει τον άντρα της, να νικήσει την εκκλησία, να μπερδέψει το στρατό και να πάρει την αυλή με το μέρος της.

Για μια γυναίκα σαν την Αικατερίνη; Ευκολάκι. Και φυσικά η Catherine the Great βρήκε σήμερα στην Elle Fanning το πρόσωπό της. Με λίγη πονηριά, πικρόχολα σχόλια, την απαραίτητη κριτική και το αστείρευτο χιούμορ που της αρμόζει. Το trailer της σειράς είναι ήδη εδώ και το The Great αναμένεται να κυκλοφορήσει 15 Μαΐου στο Hulu.

https://www.youtube.com/watch?v=CWaJ6pzrV5U
Featured Image: cheatsheet.com