Σε κάθε μεγάλη αλλαγή ζωής είναι σύνηθες να κοιτάμε γύρω μας και να βλέπουμε ποιους ανθρώπους έχουμε δίπλα μας. Ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας, οι άνθρωποι μας είναι εκείνοι που αποδεικνύονται τα καλύτερα στηρίγματά μας. Μία αντίστοιχη ιστορία θα παρακολουθήσουμε στην νέα ισπανική σειρά The Girls at the Back.

Στο The Girls at the Back πέντε φίλες ξεκινούν ένα πολύ σημαντικό ταξίδι

Οι πέντε φίλες διανύουν τη δεκαετία των 30 και γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Έχουν μεγαλώσει μαζί και βρίσκονταν ανέκαθεν η μία δίπλα στην άλλη, παρά τις εντάσεις και την απόσταση που μπορεί να τις χώριζε. Ωστόσο, κάθε χρόνο τηρούν την υπόσχεση τους και πηγαίνουν ένα ταξίδι όλες μαζί. Το φετινό τους ταξίδι, όμως, είναι ιδιαίτερο, καθώς η μία έχει διαγνωστεί με καρκίνο και πρόκειται να ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες αμέσως μετά την επιστροφή τους.

Ξυρίζουν λοιπόν όλες τα μαλλιά τους, φτιάχνουν τις βαλίτσες τους και πάνε να ζήσουν μία ξεχωριστή περιπέτεια. Κάθε μία φτιάχνει και τη δική της bucket list με επιθυμίες και προκλήσεις που θέλει να αντιμετωπίσει προτού φύγει από τη ζωή. Στόχος τους είναι να ικανοποιήσουν όλες αυτές τις επιθυμίες μέχρι το τέλος του ταξιδιού, όσες συνέπειες κι αν έχει αυτό.

Αυτές οι προκλήσεις γίνονται αφορμή για να ανακαλύψουν και πάλι τον εαυτό τους

Κάθε μέρα αντιμετωπίζουν και μία νέα πρόκληση για να προλάβουν τον χρόνο που τρέχει εις βάρος τους. Μέχρι κι εκείνο το σημείο δεν γνωρίζουμε ποια από τις πέντε φίλες είναι αυτή που αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία, καθώς η κάθε μία έχει να αντιμετωπίσει τις δικές της μάχες. Τελικά αυτό το ταξίδι αποδεικνύεται θεραπευτικό για όλες τους, γιατί έτσι έχουν την ευκαιρία να πάνε κόντρα στους φόβους τους αλλά και να αποδεχθούν το γεγονός ότι οι ζωές τους πλέον θα αλλάξουν ριζικά.

Το The Girls at the Back αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου.