Βρίσκονται πίσω από το κοκτέιλ ή το ποτό σου, αλλά δεν τους γνωρίζεις. Καιρός να τους μάθεις. Έντεκα bartenders της Αθήνας βγαίνουν μπροστά από την μπάρα τους και φωτογραφίζονται με ρετρό διάθεση για το Savoir Ville free press.

Who: Λάμπρος Παπαβασίλης

Bartending @ Φοίνικας Square

0003 (Custom)   Τι σημαίνει  bartending για σένα; Το Bartending είναι ένας τρόπος να έρθεις σε εγκεφαλική και γευστική επαφή με κάποιον, είτε άντρα είτε γυναίκα. Να δημιουργήσεις κάτι που θα τον ευχαριστήσει απολαμβάνοντας όμορφες γέυσεις κοντά στα γούστα του. Τον πλησιάζεις με κάποιον τρόπο μέσα από ένα κοκτέιλ ή ένα κλασικό ποτό. Σε  ένα γεμάτο μπαρ πώς αποφασίζεις ποιος έχει προτεραιότητα; Πρέπει να είσαι επαγγελματίας στον χώρο σου. Να έχεις επίγνωση του μπαρ σου και να αντιλαμβάνεσαι τη σειρά με την οποία έρχονται οι πελάτες. Αντικειμενικά και δίκαια. Κερνάω τον μπάρμαν-με κερνάει πίσω, ισχύει το στερεότυπο; Δεν ισχύει νομίζω. Τον μπάρμαν τον κερνάς γιατί είσαι ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση και έχεις απολαύσει αυτό που σου προσέφερε. Στο εξωτερικό ας πούμε σε πολλές χώρες ο μπάρμαν απαγορεύεται να κεράσει. Το αγαπημένο σου υλικό:
  • Βότκα: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα old fashioned ποτήρι γεμάτο πάγο, βότκα και έλαια λεμονιού. Είναι μερικά ποτά τα οποία τα απολαμβάνεις σκέτα.
  • Τζιν: δυόσμος! Μοναδικός και ιδανικός συνδυασμός
  • Ρούμι: ταιριάζει απίστευτα με bitters Angostura
Τι να μη σε ρωτήσουμε ποτέ; Μη με ρωτήσεις αν θυμάμαι το όνομά σου, ενώ έχουμε συστηθεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς, γιατί δεν θυμάμαι. (γέλια) Ο πιο ενοχλητικός πελάτης; Χαλαρώνει με λίγο αλκοόλ Επιμέλεια: Γιάννης Σταυρουλάκης Φωτογράφος: Sandy & Odysseas | sovisualphotography.com Fashion Editor: Κλέλια Φατούρου MUA/Hair: Δημήτρης Γκαρής Ευχαριστούμε θερμά την H&M και τα Gipapbowties