Σε κεντρικό δρόμο του Γαλατσίου, πίσω από μία μικρή παιδική χαρά με πράσινο, βρίσκεται το THE BARBER MAN του Βασίλη, του Γιώργου και του μπαμπά Φαίδωνα, πολυέμπειρου κουρέα και αυθεντικής φυσιογνωμίας.

Πάππου προς πάππου κυριολεκτικά μπαρμπέρικο, βρίσκεται στο ίδιο μέρος εδώ και 35 χρόνια και εξυπηρετεί δυο γενιές ανθρώπων, “και πάμε για την τρίτη» λέει ο Βασίλης.

Δύο ευχάριστα αδέρφια φροντίζουν για την ατμόσφαιρα του μαγαζιού, και έχοντας μεγαλώσει μέσα σε μπαρμπέρικο, το ‘χουν στο DNA τους πλέον.

 Στο μόνο που διαφέρουν είναι στις προτιμήσεις, ο ένας φανατικός στο ξύρισμα, ο άλλος φανατικός στο μούσι!

Ό,τι από τα δύο θέλεις να κάνεις, εδώ θα βρεις τον ειδικό.

As seen on Savoir Ville free press Φωτογραφίες: Νέστορας Τσακός

Πώς ξεκινήσατε την επιχείρηση και πώς εξελίχθηκε;

Το μπαρμπεράδικο το ‘χε ξεκινήσει ο προπάππος, ο παππούς μου το λειτουργούσε στην Κωνσταντινούπολη και ο πατέρας μου το έφερε εδώ, Γαλάτσι. Εγώ και ο Γιώργος είμαστε εδώ τέταρτη γενιά. 35 χρόνια σε αυτό τον χώρο, ξέρουμε τη γειτονιά, αγαπάμε τη γειτονιά. Ανακαινισμένο με αυτό τον τρόπο είναι τα τελευταία δύο χρόνια, με πολλή σκέψη, πολύ μεράκι και προσπάθεια να πετύχουμε αυτό που μας αντιπροσωπεύει. Δεν είμαστε της μόδας, κάτι παροδικό, και η μόδα να φύγει, εμείς εδώ θα είμαστε, το μπαρμπέρικο είναι ο τρόπος ζωής μας.

Ποια η διαφορά του THE BARBER MAN από το κομμωτήριο;

Το μπαρμπέρικό μας είναι παρεΐστικο. Γενικά είναι ένας χώρος για άντρες, δεν έρχονται απαραίτητα για να κουρευτούν, μπορεί να περάσουν να πουν ένα γεια, να πάρουν μια συμβουλή (γέλια). Επικοινωνούμε με τον δικό μας τρόπο, το κομμωτήριο είναι πιο απρόσωπο. Είναι μια ιδέα, είναι κάτι παραπάνω, μια ολοκληρωμένη εμπειρία!

thebarbermansavoirville2

Τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Κούρεμα κλασικό, περιποίηση γενειάδας, ξύρισμα. Βασικές θεραπείες τριχωτού, κάποιες παροχές με μασάζ, λίγα πράγματα και καλά. Παίζουμε με τα αρώματα, τα κλασικά, τα διαχρονικά, μενούνος, pino silvester, brut, λεμόνι, φουζέρ, λεβάντα…

Τι περιλαμβάνει μια σωστή ανδρική περιποίηση;

Πέρα από το κούρεμα, μπορεί κάποιος να θέλει ξύρισμα με φαλτσέτα, μπορεί άλλος να θέλει τριμάρισμα μουσιού, άλλος περιποίηση γενειάδας. Εξαρτάται από την περίπτωση.  Άλλος θέλει κουρεματάκι και μασάζ στον λουτήρα, για να φύγει το άγχος και η πίεση της μέρας. Έρχονται και για περιποίηση πριν το ραντεβού, σου λένε “φτιάξε με” (γέλια). Έχουμε πελάτες από όλες τις περιοχές και εκτός Αττικής, Θήβα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Αρκαδία, συνδυάζουν τα ψώνια με ένα κούρεμα. Μένουν ικανοποιημένοι και το προτείνουν, μας δίνει δύναμη αυτό να συνεχίζουμε και να εξελισσόμαστε.

Γενικά τι ζητάνε περισσότερο;

Περιποίηση γενειάδας, πήλινγκ με ξύρισμα και κρέμα ενυδατική. Ο άντρας είναι παραμελημένος σε σχέση με τις περιποιήσεις που δεχεται μια γυναίκα. Πλέον με την ενημέρωση και τη μόδα έχουν φύγει τα ταμπού, μπορεί να περιποιείται και εκείνος τον εαυτό του εξίσου. Βλέπει, συγκρίνει, πειραματίζεται.

Φαλτσέτα ή γένια;

Βασίλης: Αντίθετα, πολύ. Κοίτα, άμα ρωτήσεις εμένα, φαλτσέτα θα σου πω, άμα ρωτήσεις τον Γιώργο γένια. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη, άλλος δεν μπορεί καθόλου την τρίχα, σε άλλον δεν ταιριάζει το μούσι, άλλος θέλει αλλά δεν μπορεί λόγω δουλειάς, παίζουν πολλά ρόλο. Και είναι και ανάλογα την ποιότητα και την πυκνότητα της τρίχας. Κάποιος θέλει μια περιποίηση μια φορά στις 15, άλλος μια φορά την εβδομάδα.

thebarbermansavoirville3

Οι γυναίκες κλείνουν ραντεβού για τους άντρες τους;

Έρχονται γυναίκες και παίρνουν προϊόντα για άντρες! «Βάλατε μια κρέμα αρωματική προχθές του άντρα μου και μας άρεσε πολύ κι ήρθα να την αγοράσω», λένε. Ψάχνουμε εμείς να καταλάβουμε ποιος ήταν ο άντρας της, κάνουμε επίδειξη αρωμάτων μέχρι να βρει ποιο ήταν (γέλια). Οι γυναίκες η αλήθεια είναι ξοδεύουν πιο εύκολα για περιποίηση αόο τους άντρες.

Μια στυλιστική συμβουλή;

Γενικά πρέπει να επιλέγουμε κουρέματα που να μας πηγαίνουν. Η μόδα προστάζει αλλά δεν ταιριάζουν σε όλους, είναι ωραίο να έχουμε επίγνωση της εμφάνισής μας, να ξέρουμε μέχρι πού φτάνουμε και να ακολουθούμε το δικό μας στυλ, σε όλα τα πράγματα, όχι μόνο στο μαλλί. Ο πατέρας μας μας τα χει φυτέψει στο κεφάλι αυτά πριν τη μόδα, να ερευνάμε τι ταιριάζει στο κάθε κεφάλι. Δεν μπορούν να ταιριάζουν όλα σε όλους. Θέλει μελέτη, γωνίες, ποιότητα τρίχας.

Το τέλειο κούρεμα;

Το τέλειο κούρεμα για μένα είναι αυτό που μπορεί να το φτιάξει ο πελάτης και μόνος του, να το ευχαριστηθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να το στήνει και μόνος του. Να μπορεί να το διατηρεί,  και αυτό είναι η διαφήμιση,  ένα καλοκουρεμένο κεφάλι καθημερινά, όχι μόνο τη μέρα που βγήκε από το μπαρμπεράδικο.

thebarbermansavoirville4

Πώς εξελίσσεστε;

Σχολές, σεμινάρια, η τεχνογνωσία και η εξέλιξη δεν σταματούν ποτέ, κάποια στάνταρ μας τα μετέφερε ο πατέρας, τα κλασικά, τα διαχρονικά. Αυτά δεν τα μαθαίνεις σε καμία σχολή. Αύριο μεθαύριο θα τα μεταφέρουμε και εμείς στα παιδιά μας. Ο πατέρας μου κούρευε έναν κύριο που τον έφερνε ο πατέρας του, ο κύριος φέρνει τον γιο του που τον κουρεύω εγω, τρεις γενιές δηλαδή κουρεύονται στο μαγαζί μας. Είναι συγκινητικό το να κάνω εγώ το μοντέρνο κούρεμα και δίπλα ο πατέρας μου να κάνει το κλασικό, το παραδοσιακό. Το πιο ωραίο είναι όταν αυτοί οι δύο πελάτες αρχίζουν και συζητούν μεταξύ τους και παίρνει πράγματα ο ένας από τον άλλο! Ένα μπαρμπεράδικο που εξαφανίζει το χάσμα γενεών! Είναι κάτι μοναδικό αυτό το πάντρεμα, να δίνουν συμβουλές οι μεγαλύτεροι στους εικοσάχρονους και χαιρόμαστε που τους δίνουμε εμείς αυτή την ευκαιρία.

Ιnfo

THE BARBER MAN

2102933145/6938123689

Βεΐκου & Τραλλέων 145Β, πίσω από την παιδική χαρά, Γαλάτσι

https://www.facebook.com/thebarbermangalatsi/?fref=ts

[email protected]