Το πώς ο σκύλος σου βελτιώνει τη ζωή σου και την ψυχολογία σου είναι δοσμένο. Σκέψου πόσο ωραιότερη θα ήταν η ζωή αν δεν αναγκαζόσουν να τον αποχωρίζεσαι και αυτές τις οχτώ ώρες που δουλεύεις. Στο μεταξύ, αρκετές εταιρίες πλέον δηλώνουν “pet friendly”, επιτρέποντας στους εργαζομένους τους να παίρνουν τον τετράποδο φίλο τους τουλάχιστον μια φορά το μήνα στο γραφείο. Γιατί όμως να έχει τέτοιον περιορισμό αυτή η ευτυχία; Γιατί να μη μπορούμε να έχουμε το σκύλο μας δίπλα και στη δουλειά;

Σίγουρα δεν είναι στο χέρι μας να φέρουμε αυτή την πολυπόθητη αλλαγή στους κανονισμούς κάθε εταιρίας. Μπορούμε όμως να σε ενημερώσουμε για όλα εκείνα τα θετικά που θα έφερνε κάτι τέτοιο στην επαγγελματική σου ζωή.

Οι σκύλοι στο γραφείο μπορούν να φέρουν ηρεμία και να προμοτάρουν το wellness

Με βασικό δείγμα την εταιρία Tito’s Vodka η οποία επιτρέπει στους εργαζομένους της να φέρνουν και τους σκύλους τους στο γραφείο. Το πρόγραμμα ονομάζεται Tito’s Vodka For Dog People και έχει μάλιστα και τη δική του pet policy expert, την Beth Bellanti. Η Bellanti λοιπόν δήλωσε στο Pop Sugar πως παρατήρησε από τις πρώτες κιόλας ώρες εφαρμογής του προγράμματος τις θετικές του επιδράσεις. Αρχικά, τα σκυλιά απαιτούν αρκετή κίνηση και δραστηριότητα, γεγονός που έκανε τους εργαζομένους πιο δραστήριους. Έπρεπε να κάνουν διαλείμματα για να πηγαίνουν τα κατοικίδιά τους βόλτα, τα οποία και τους έδιναν τη “φρέσκια ανάσα” που είχαν ανάγκη. Επέστρεφαν πιο συγκεντρωμένοι. Επίσης, οι σκύλοι λόγω της παιχνιδιάρικης διάθεσής τους έδιναν ενέργεια στους υπαλλήλους, άρα και τους αποφόρτιζαν από το άγχος και το στρες.

Οι σκύλοι έφερναν ευτυχία στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων

Σύμφωνα με τη Bellanti:

“Το να έχουμε ένα pet-friendly γραφείο έχει δημιουργήσει ένα πιο βαθύ αίσθημα οικογένειας εδώ στην Tito’s. Είμαστε μια αρκετά δεμένη ομάδα, αλλά έχω παρατηρήσει πιο βαθείς δεσμούς να δημιουργούνται μεταξύ των συναδέλφων όταν εμπλέκονται και τα σκυλιά. Για παράδειγμα, γίνονται προσφορές για pet-sitting ή για να βγάλει ένας εργαζόμενος το σκύλο ενός άλλου εργαζομένου βόλτα. Όταν κάποιος πηγαίνει βόλτα τον σκύλο του ή έχει ένα κουτάβι στο γραφείο του, είναι πιο πιθανό να του μιλήσουν οι άλλοι υπάλληλοι. Το κατοικίδιο αποτελεί μια ωραία αφορμή για να ξεκινήσει κουβέντα μεταξύ δύο ανθρώπων που δε συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτό επίσης ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και δημιουργικότητα, τα οποία και αγαπάμε!”

Είναι εύκολο να εντάξεις έναν σκύλο στο εργασιακό σου περιβάλλον

Είτε είναι για μια μέρα είτε για όλο το χρόνο, υπάρχουν τρόποι να φέρεις τον τετράποδο κολλητό σου στο γραφείο. Ακολουθούν κάποια χρήσιμα tips:

*Βάλε όρια! Επικοινώνησε πρώτα τους κανόνες ώστε να είναι δημιουργική και ασφαλής η επίσκεψη του σκύλου στη δουλειά. Διατήρησε ζώνες στις οποίες απαγορεύεται να πηγαίνει ο σκύλος.

*Σεβάσου τους ανθρώπους που δεν είναι και τόσο άνετοι με τα ζώα! Ενώ πολλοί αγαπούν τα ζώα, δεν είναι όλοι άνετοι με το να βρίσκονται γύρω τους. Εξασφάλισε λοιπόν ότι όλοι είναι ενήμεροι για την επίσκεψη του κατοικίδιου σου και φτιάξτε μαζί κάποιους κανόνες ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι. Η επικοινωνία είναι το κλειδί.

*Κάνε το γραφείο ασφαλές για τον σκύλο σου! Δες προσεκτικά τα πράγματα που πρέπει να απομακρύνεις γιατί είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για το κατοικίδιό σου.


featured image: Unsplash / Ionut Coman Photographer