Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σπιτική teriyaki sauce

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σπιτική teriyaki sauce

Τα κεφτεδάκια γαλοπούλας με σπιτική teriyaki sauce στην πραγματικότητα είναι μία πολύ εύκολη συνταγή που θα σου πάρει σχεδόν μισή ώρα. Χρειάζεται μόνο να αγοράσεις τα υλικά που δεν έχεις στο ντουλάπι και στο ψυγείο σου. Απλά θα βάλεις τα υλικά σε ένα μπολ, θα πλάσεις τα κεφτεδάκια και όσο ψήνονται θα ετοιμάσεις την πανεύκολη teriyaki sauce.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κιμά από μοσχάρι αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα.

Τι θα χρειαστείς:

1 κιλό κιμά

2 μεγάλα αυγά

1 κούπα τρίμμα ψωμιού ή χοντροκομμένη φρυγανιά

2 κουταλιές σκόρδο σε σκόνη ή τριμμένο

2 κουταλιές κρεμμύδι σε σκόνη ή τριμμένο

1/2 κουταλάκι chilli σε σκόνη

1/4 από ένα κουταλάκι, αλάτι

1/4 από ένα κουταλάκι, πιπέρι

μισό κουταλάκι τριμμένο ginger

Για την sauce teriyaki:

1/2 κούπα sauce σόγιας

1/3 κούπας bbq sauce

1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά ξύδι ρυζιού

1 1/4 κούπα νερό

2 κουταλιές κορν φλαουρ

1/4 της κούπας σουσάμι

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, τα αυγά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το chilli, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίψε πάνω στο μείγμα και το ginger και δούλεψε λίγο με τα χέρια σου να ενωθούν καλά τα υλικά.

Πλάσε μικρά, κλασικά κεφτεδάκια.

Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί και αράδιασε τα κεφτεδάκια που έπλασες. Ψήσε για 20-22 λεπτά ή και περισσοτερο, μέχρι να ψηθούν στο εσωτερικό τους.

Για την sauce teriyaki:

Σε ένα τηγάνι βάλε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία.

Ανακάτευε συνέχεια να λιώσει η ζάχαρη και να μην ενωθούν τα υλικά.

Στα 3-5 λεπτά και μόλις έχει λιώσει η ζάχαρη πρόσθεσε το κορν φλάουρ σε 1 1/4 ποτήρι με νερό. Ανακάτεψε και ρίξε στο τηγάνι ανακατεύοντας.

Άφησε το μείγμα να βράσει άλλα 8-10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Η sauce θα πρέπει να είναι παχύρρευστη.

Μόλις είναι έτοιμη κλείσε τη θερμοκρασία, βάλε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και σιγουρέψου ότι η sauce απλώθηκε παντού. Ιδανικά θα είναι να τα αφήσεις να ''μαριναριστούν'' με τη sauce όσο περισσότερη ώρα γίνεται.

Σέρβιρε σε ένα μπολ με ρύζι ατμού ή με λαχανικά ή αν θες πέρασε τα κεφτεδάκια σε ξυλάκια τρία μαζί. Πασπάλισε με σουσάμι και είναι έτοιμα.

featured photo: www.slimmingeats.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.