Σε πειράζει να σου πω την άποψη μου για το τι σημαίνει να είναι κάποιος σέξι; Αν όχι, συνέχισε την ανάγνωση και ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου!

Ε λοιπόν, σεξι με όλη την έννοια της λέξης για εμένα δεν είναι απλά τα πτυχία σου, μα πιο πολύ η αισθητική σου. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι, το αν αφήνεις τον εαυτό σου να τσαλακωθεί. Σεξι είναι ο τρόπος που φλερτάρεις. Το περπάτημα σου. Η ευγένεια σου. Η γενναιοδωρία σου.

Σεξι είναι οι λέξεις σου. Αυτές που λες και αυτές που προσπαθώ να μαντέψω. Σεξι είναι η διακριτικότητα σου αλλά και η περιέργεια σου για να με μάθεις. Σεξι είναι η ελευθερία της σκέψης σου, η μουσική που ακούς αλλά και η γλώσσα του σώματος σου. Σεξι είναι να αγαπάς και να μαθαίνεις, να ακούς και όχι μόνο να ακούγεσαι. Σεξι είναι να αλλάζεις, να βελτιώνεσαι, να πέφτεις και να σηκώνεσαι. Να κάνεις λάθη και ύστερα να τα διορθώνεις. Αυτά για μένα είναι σεξι. Και ίσως ένα όνομα να έφερε στο μυαλό σου όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή έστω κάποια από αυτά.

Να πω και άλλα;

ΟΚ. Θα πω. Σεξι που λες για μένα (και ελπίζω και για σένα) είναι η ταπεινότητα και η επιμονή στις αξίες σου. Σεξι είναι να με πείθεις ότι δεν είσαι προς πώληση, ότι σέβεσαι τον άνθρωπο, το παιδί, τον σκύλο, τη γάτα αλλά και την κυρία που σου χαμογέλασε στον δρόμο χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Σεξι και άκρως ερωτεύσιμο είναι να αισθάνεσαι πως αξίζει να βρίσκεσαι εδώ που βρίσκεσαι επειδή πιστεύεις στους ανθρώπους όσο πιστεύεις και στον εαυτό σου!

Αναρωτιέσαι αν είσαι σέξυ;

Αν ναι, τότε αναρωτήσου και αυτά: Έχεις μεγαλοψυχία; Φροντίζεις να χαμογελούν οι άνθρωποί σου όσο και εσύ; Προστατεύουν τα χέρια σου τον αδύναμο όσο και τον δυνατό; Αποδέχεσαι ότι είσαι και εσύ πολλές φορές ένας αδύναμος άνθρωπος; Τα βάζεις με το θηρίο που κρύβεις μέσα σου; Έρχεσαι αντιμέτωπος με το ‘σύστημα’ και τους ‘συστημικούς’; Σεξι είτε μας αρέσει είτε όχι είναι η ευθύνη και η γενναιότητα και ο πιο σέξυ άνθρωπος στα δικά μου μάτια (ελπίζω και στα δικά σου) είναι εκείνος που επιλέγει τον δύσκολο δρόμο στα σιωπηλά. Εκείνος που ονειρεύεται πατώντας πάνω στην αξιοπρέπεια. Αυτός ή αυτή που απολαμβάνει τη μοναξιά, καμιά φορά τη φοβάται κι όμως ταυτόχρονα καίγεται να μάθει τι περισσότερο έχει να του μάθει το ‘μέσα’ του. ‘Η και το ‘έξω’ του. Γιατί θαυμάζει το όμορφο, λατρεύει την αθώα και καθαρή σκέψη και δεν διστάζει να πέσει κυριολεκτικά με τα μούτρα σε ότι τον κάνει να αισθάνεται ερωτεύσιμος.

Νιώσε το

Το sexiness δεν είναι μόνο οι κοιλιακοί και το αποκαλυπτικό μπούστο. Μάλιστα κάποιες φορές μπορούν να γίνουν και αντιαισθητικά αν τα κριτήρια του ολόκληρου ‘πακέτου’ ενός ανθρώπου δεν συνάδουν με την εικόνα. Γιατί τι να την κάνεις αλήθεια μια εικόνα αν το μόνο που έχει να σου προσφέρει είναι απλά μια εικόνα; Το sexiness είναι ψυχολογία. Είτε διαθέτεις το ‘τέλειο’ πρόσωπο και σώμα, είτε όχι. Το sexiness βασίζεται και αναδύει από ‘μέσα’ σου και αν το ‘μέσα’ σου είναι πραγματικά καλά τότε αυτό βγαίνει και προς τα ‘έξω’. Και αναφέρομαι στο απόλυτο sexiness. Όπου απόλυτο συμπλήρωσε με ανεπιτήδευτο. Εκείνο που δεν ρωτάει τι να φορέσει, πως είναι τα μαλλιά του, αν του πάει το καινούριο του ρούχο ή αν κατάφερε και σήμερα να παραμείνει στα ίδια κιλά.

Σεξι είναι αυτό που αποπνέεις

Ακόμα κι αν είσαι όλη μέρα με μια φόρμα ή και με κάλτσες παιδικές. Σεξυ μπορεί να είναι τα ευτυχισμένα σου μάτια, ο ήρεμος τόνος της φωνής σου που φανερώνει ένα μυστήριο ή και το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν, εκείνο που όταν το βάζεις συνήθως αισθάνεσαι στα ‘κόκκινα’, ακόμα και εκείνες τις ημέρες που γύρω σου τείνουν όλα να μοιάζουν μαύρα.

Τι σχέση έχεις αλήθεια με τα κόμπλεξ;

Οι άνδρες δηλώνουν ολοφάνερα πως στη πλειοψηφία τους βρίσκουν σεξι τις ‘ακομπλεξάριστες’ γυναίκες. Εκείνες που δεν διστάζουν να τσαλακωθούν, που αισθάνονται δυναμικές και που δεν το παίζουν ‘’δήθεν’’ ή τελοσπάντων κάτι που δεν είναι. Με λίγα λόγια, επιζητούν μια γυναίκα που να είναι ανθρώπινη και που να επιβεβαιώνει το πιο απλό: Την πραγματική έννοια της ύπαρξης, χωρίς να ξεχνά τη θηλυκή πλευρά της. Και εμείς; Εμείς οι γυναίκες τι ζητάμε τελικά; Και εμείς τα ίδια αγόρια! Ίδιες είμαστε και εμείς και ζητάμε στη πλειοψηφία μας ακριβώς τα ίδια. Κοινώς; Ειλικρίνεια θέλουμε και εμείς, ‘ακομπλεξάριστες’ και ειλικρινής συζητήσεις και πάνω από όλα τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι. Μαζί και εμείς σε αυτό, ναι. Όπως και εσείς. Γιατί τα κόμπλεξ (και αν θέλεις σκέψου το) μας πάνε πίσω. Δεν ταιριάζουν σε κανέναν σωματότυπο και σε κανέναν χαρακτήρα και τελικά δεν είναι σεξι!

Όλα είναι σχετικά

Και επειδή αγαπώ τις αλήθειες (ελπίζω και εσύ), θέλω να σου πω κάτι τελευταίο και ύστερα φεύγω: Όσο κι αν το προσπαθήσεις να δείχνεις ένας ελκυστικός άνθρωπος, αν δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, να ξέρεις πως φαίνεται. Είτε μέσα από τα μάτια σου, είτε από την ομιλία σου, είτε ακόμα και από τη στάση του σώματος σου. Κι αν θέλεις σου έχω και παράδειγμα.

Πόσες φορές έχεις δει στο δρόμο γυναίκες και άνδρες που δεν έχουν τις προδιαγραφές των μοντέλων κι όμως η αυτοπεποίθηση τους ακτινοβολεί από χιλιόμετρα; Και αντίστοιχα, πόσοι πανέμορφοι άνθρωποι εκεί έξω υστερούν στην αυτοεκτίμηση με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να δείξουν την εσωτερική τους ομορφιά; Είδες λοιπόν; Όλα είναι σχετικά. Και η ελκυστικότητα ενός ανθρώπου κρύβεται στις λεπτομέρειες. Σε εκείνες που το γυμνό μάτι πολλές φορές αδυνατεί να δει ή επιλέγει στην καλύτερη περίπτωση να εμβαθύνει!

Με λίγα λόγια…

Αν υποστηρίζεις την αυθεντική φυσικότητα, αν αποφεύγεις να καμουφλάρεσαι και αν απολαμβάνεις τις ατέλειες σου βάζοντας πλώρη για να βελτιώσεις τα δικά σου μοναδικά χαρακτηριστικά, τότε guess what? Eίσαι ένας πραγματικά ελκυστικός άνθρωπος!

Ελπίζω να το αισθάνεσαι και εσύ όμως αυτό! Γιατί υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα τρελαίνονταν για σένα, μα πιο πολύ για το μυαλό σου και καλύτερο κομπλιμέντο από αυτό δεν έχει!

featured photo: @NickBulanovv