Ένα από τα μυστικά ομορφιάς της Marilyn Monroe -όταν δε συνήθιζε να κοιμάται μόνο με το άρωμά της- ήταν να φορά στον ύπνο της το πολύ σφιχτά κουμπωμένο σουτιέν της. Θεωρούσε πως αυτή η πρακτική το ακινητοποιούσε στη σωστή θέση. Και είναι πολλές που υιοθετούν αυτή τη συνήθεια. Ισχυρίζονται πως προσφέρει extra στήριξη και αποτρέπει τη χαλάρωση του στήθους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μελέτες που θεωρούν επικίνδυνο το να φοράς σουτιέν, ενώ κοιμάσαι. Ιδίως, γιατί το συνδέουν με την ανάπτυξη καρκίνου. Τι πραγματικά όμως ισχύει;

Σύμφωνα με τη Huffington Post, η απάντηση είναι ουδέτερη. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το να κοιμάσαι με το σουτιέν είναι χρήσιμο ή επιβλαβές», λέει ο Amber Guth. Ο Guth που είναι διευθυντής της Χειρουργικής μονάδας για τον Καρκίνου του Μαστού στο Ιατρικό Κέντρο NYU Langone υποστηρίζει ότι: «η χαλάρωση ή οι αλλαγές στο στήθος οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός είναι οι πιο κοινές αιτίες, μαζί με το χρόνο και τη βαρύτητα».

Τελικά όλα σχετίζονται με το πόσο καλά εφαρμόζει το σουτιέν σου. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Cosmopolitan UK, ένα σφιχτό σουτιέν περιορίζει τη ροή του αίματος και μπορεί να επηρεάσει το λεμφικό σύστημα. Όπως αναφέρει και ο Seth Rankin, ιδρυτής μια ιδιωτικής κλινικής στο Λονδίνο:«Ένα σφιχτό σουτιέν μπορεί να περιορίσει τη λεμφική ροή στους πολλούς και σημαντικούς λεμφαδένες γύρω από τον μαστό και τη μασχάλη. Αυτό έχει ως συνέπεια να παρεμποδίζεται η λειτουργία του συστήματος που καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα από το σώμα». Και ο Rankin πιστεύει ότι η χρήση του σουτιέν στον ύπνο δεν έχει καμία επίδραση στην πρόληψη της χαλάρωσης. «Η χαλάρωση του μαστού είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν».

Έτσι, αν κοιμάσαι με ένα σουτιέν που εφαρμόζει σωστά και δεν είναι πολύ σφιχτό, δεν βλάπτεις την υγεία σου. Αφού το χρειάζεσαι, για να νιώθεις άνετα, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις. Όμως μη περιμένεις να διατηρήσει την σφριγηλότητα του στήθους σου. Έχει σημασία άλλωστε; Όπως έλεγε και η Merilyn; «Imperfection is beauty.»