Με αφορμή το περιστατικό με τον νεαρό επιδειξία στη Νέα Σμύρνη και τη δήλωση του πατέρα του οποίος είπε: «Το παιδί είναι τέλειο, από κει και πέρα τι άλλο να σου πω. Εγώ, που γνωρίζω το παιδί μου, πιστεύω ότι δεν είναι. Είναι φοιτητής και εργάζεται. Είναι πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο. Ποτέ δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία» απόρησα με τη στάση ενός γονέα ο οποίος εθελοτυφλεί μπροστά στο πρόβλημα που έχει το παιδί του, αλλά και που προκαλεί στους άλλους.

Κάποιοι γονείς έχουν μπερδευτεί. Το να είσαι υποστηρικτικός γονέας δεν σημαίνει ακριβώς αυτό

Το να έχει συλληφθεί το παιδί σου για ένα πλημμέλημα κι εσύ να το αποκαλείς τέλειο, δεν σε κάνει καλό γονέα. Καλό γονέα θα σε έκανε το να είχες ένα παιδί που να αποκαλούσε τέλειο η κοινωνία για τις πράξεις του και όχι εσύ ο ίδιος. Ή έστω, το να αντιλαμβανόσουν το πρόβλημα του και να προσπαθούσες να το βοηθήσεις ακόμα και καθυστερημένα, τώρα που ίσως μπόρεσες να συνειδητοποιήσεις ότι αντιμετωπίζει διαταραχές.

Δεν υπάρχει καμιά σύνδεση μεταξύ του εάν ένας άνδρας έχει δουλειά και το εάν είναι βιαστής ή κακοποιητής γυναικών. Όπως δεν έχει και καμιά σχέση το πως φέρεται ένας άνθρωπος στους γονείς του με το πως συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα στα σκοτεινά. Δε γνωρίζουμε όλοι, όλες τις πτυχές του χαρακτήρα όλων, οι άνθρωποι είναι πολυδιάστατοι και συνήθως η έκπληξη των γειτόνων σε κάθε συνοικία που πηγαίνουν οι τηλεοπτικές κάμερες είναι κλισέ: “ Ήταν πολύ καλό παιδί, δεν είχε δώσει δικαιώματα.”

Προφανώς, αφού κανένας παραβατικός χαρακτήρας δεν διατυμπανίζει το ότι σκοπεύει να βιάσει, να σκοτώσει ή να κλέψει στους γείτονές του

Γιατί άραγε; Έλα ντε. Μήπως επειδή ο δράστης ξέρει ότι κάνει κάτι λάθος και δεν πρέπει να γίνει γνωστό παραέξω; Αυτό τους έχει περάσει ποτέ από το μυαλό; Μάλλον όχι, κατά τα φαινόμενα. Επομένως τόσο οι γονείς, όσο και οι περίοικοι είναι αρκετές οι φορές που δεν ξέρουν όσο καλά θα ήθελαν ή νόμιζαν τα παιδιά τους και τους γείτονες.

Σε κάθε περίπτωση, ένας άνθρωπος ο οποίος κατά τα φαινόμενα περιφέρεται με το πέος του έξω από το παντελόνι του και ακολουθεί γυναίκες είναι ένας τρομακτικός τύπος ο οποίος δεν συμπεριφέρεται φυσιολογικά και πρέπει αφ’ ενός να σταματήσει να το κάνει και αφ’ ετέρου να δεχθεί βοήθεια για να λύσει το όποιο πρόβλημα τον οδηγεί στο να συμπεριφέρεται έτσι.

Με το να προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να κουκουλώσουμε ακόμα μια φορά το πρόβλημα δεν θα το λύσουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος καλέ μου κύριε πόσο μάλλον κάποιος που δεν του μάθατε πως τα γεννητικά του όργανα οφείλουν να παραμένουν μέσα στο παντελόνι του σε δημόσιους χώρους.