Πως να διατηρήσεις τέλεια τα μαλλιά σου για τις μέρες των γιορτών

Γιατί πού να προλάβεις να λουστείς ανάμεσα στα παρτι;

Οι μέρες που ακολουθούν περιλαμβάνουν μια σειρά από γιορτινά brunch με φίλες, οικογενειακά τραπέζια με συγγενείς, πάρτι στη δουλειά και βραδινές εξόδους που καταλήγουν σε hangover. Ο παράγοντας που κάνει τη παραπάνω εξίσωση κάπως πιο δύσκολη, είναι το πώς θα καταφέρουμε να είμαστε όμορφες και λαμπερές σε αυτό το εορταστικό σερί. Παρακάτω σου δίνουμε τη λύση.

Ημέρα 1η

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε αυτή είναι η στιγμή να κάνεις μια καλή περιποίηση στα μαλλάκια σου. Κάνε ένα καλό λούσιμο και πρόσεξε το τελευταίο ξέβγαλμα να γίνει με κρύο νερό για να κρατήσεις τη τρίχα σου λαμπερή. Απέφυγε να βάλεις κρέμα μαλλιών καθώς όσο πιο μαλακά είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις ένα χτένισμα που θα κρατήσει. Μετά το λούσιμο ίσιωσε τα μαλλιά σου με πιστολάκι. Κάνοντας αυτή τη διαδικασία τη πρώτη μέρα τα μαλλιά αποκτούν όγκο και texture. Πάνω σε αυτό θα πατήσουμε τις επόμενες μέρες.

Τέλεια μαλλιά την εβδομάδα των γιορτών

Ημέρα 2η

Τα μαλλιά κρατούν τον όγκο από τη προηγούμενη μέρα, όμως οι άκρες έχουν αρχίσει να πετάνε δεξιά και αριστερά; Κανένα πρόβλημα. Με μία πρέσα μαλλιών κάνε κύματα στα μαλλάκια σου, από τα μέσα του κεφαλιού και κάτω. Έπειτα χτένισε με μία χοντρή βούρτσα και ψέκασε λίγη λακ. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι είσαι με 3 ώρες ύπνο.

Τέλεια μαλλιά την εβδομάδα των γιορτών

Ημέρα 3η

Κάπου εδώ η υφή και ο όγκος αρχίζουν και εξαφανίζονται, οπότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου dry shampoo. Ψέκασε με αυτό τις ρίζες των μαλλιών σου, άστο για 2-3 λεπτά και μετά κάνε ελαφρύ μασάζ στη τριχωτό της κεφαλής για να απλωθεί παντού και να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Έπειτα, και αφού τα μαλλάκια σου έχουν αποκτήσει και πάλι κίνηση και ζωντάνια, πιάσε τα μισά επάνω. Τα "χαλασμένα" κύματα σε συνδυασμό με τον όγκο στη κορυφή των μαλλιών θα δημιουργήσουν το τέλειο half up-half down.

Τέλεια μαλλιά την εβδομάδα των γιορτών

Ημέρα 4η

Όπως θα διαπιστώσεις όταν ανοίξεις τα ματάκια σου, ο μαγικός μας φίλος που ονομάζεται ξηρό σαμπουάν όσο μένει στα μαλλιά μας δουλεύει καλύτερα. Με άλλα λόγια, λογικά τα μαλλιά σου θα δείχνουν φρέσκα και sexy και σήμερα. Με μία λεπτή χτένα κρέπαρε τις ρίζες των μαλλιών σου, ειδικά στη κορυφή του κεφαλιού. Αφού δώσεις όγκο με αυτό το τρόπο, πιάσε ένα ψηλό ponytail. Με μία πρέσα μαλλιών, κάνε μερικά ανάλαφρα σπασίματα στην αλογοουρά σου δίνοντας έναν girly τόνο.

Τέλεια μαλλιά την εβδομάδα των γιορτών

Ε φτάνει τόσο, τώρα θα πρέπει να λουστείς και να φτιάξεις τα μαλλιά σου.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.