Αν χρειάζεται να συνοψίσουμε τη μουσική της Tate McRae σε μία έκφραση θα λέγαμε: Το κορίτσι που τραγούδα για heartbreaks χωρίς να έχει βιώσει έστω κι ένα. Η Tate McRae είναι μόλις 18 ετών και πλέον αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες σε Youtube και TikTok. Πολλοί έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν ως την “Καναδική απάντηση στην Billie Eilish”. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η κάθε μία είναι ο εαυτός της και δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκρισης.

Βέβαια, η Billie Eilish και ο Finneas έδωσαν ένα από τα τραγούδια τους στην Tate McRae

Το τραγούδι “Tear myself apart” ήταν ένα κομμάτι που είχαν γράψει μαζί τα δύο αδέρφια. Γνωρίζοντας όμως την Tate θεώρησαν πως της ταιριάζει περισσότερο, κι έτσι της το έδωσαν. Το τραγούδι αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο single που κυκλοφόρησε η Tate με τη δισκογραφική της. Ωστόσο, η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ήρθε αργότερα με το τραγούδι “You broke me first”, που για ένα διάστημα έπαιζε παντού.

Η Tate McRae ξεκίνησε από τον χορό και κατέληξε στη μουσική. Σε μικρότερη ηλικία, κάποιοι την γνώριζαν ήδη από τις συμμετοχές της σε τηλεοπτικά shows χορού. Εκείνη όμως, εκτός από το να χορεύει, είχε δικό της κανάλι στο Youtube. Εκεί ανέβαζε διασκευές κομματιών που αγαπούσε, covers αλλά και δικά της σύντομα τραγούδια σε όλη της την εφηβεία. Το ενδιαφέρον των δισκογραφικών δεν άργησε φυσικά να έρθει. Πριν μερικά χρόνια, συγκεκριμένα, είχε 11 προτάσεις από 11 διαφορετικές δισκογραφικές. Τελικά, επέλεξε εκείνη που θα την άφηνε παράλληλα να συνεχίσει την καριέρα της και στον χορό.

Η Tate McRae αισθάνεται σαν μία σύγχρονη Hannah Montana

Η αλήθεια είναι πως η ζωή της μέχρι σήμερα δεν απέχει πολύ από τη συγκεκριμένη περσόνα που γνωρίσαμε πριν από αρκετά χρόνια. Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί στο show της Ellen DeGeneres, στον Seth Meyers, στα βραβεία MTV, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Khalid. Aνάμεσα όμως σε εκείνη και την Hannah Montana, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: η ύπαρξη των social media.

Η Tate McRae έγινε γνωστή μέσα σε έναν online κόσμο. Από εκεί που στο Instagram την ακολουθούσαν οι φίλοι της, πλέον έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακολούθους. Όλα αυτά συνέβησαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, και η ίδια καμιά φορά ξεχνάει ότι μπορεί να την αναγνωρίσουν στο δρόμο ή ότι ο κόσμος ακούει τα τραγούδια της στο αυτοκίνητο και φωνάζει κλαίγοντας. Όλα αυτά είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία γι’αυτό το κορίτσι από τον Καναδά, που άθελά του κατέκτησε τον κόσμο.