Όταν η λέξη «ευεξία» εμφανίστηκε για πρώτη φορά, περίπου το 1650, σήμαινε ουσιαστικά «το αντίθετο της ασθένειας»,  ένας απλός ορισμός που απέχει πολύ από την έννοια που περιλαμβάνει τώρα ο όρος.

Περίπου 400 χρόνια αργότερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξακολουθούμε να αισθανόμαστε το ίδιο για την ευεξία, την πιο απλουστευμένη τάση της εποχής μας. Πριν από δέκα χρόνια, η ευεξία σήμαινε να κάνεις CrossFit. Πριν από πέντε χρόνια, ο κουρκουμάς ήταν το «σύμβολο» της ευεξίας, τι ισχύει όμως για το 2022;

Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Global Wellness Institute, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα χαλαρωτικά σπρέι μαξιλαριού, τα κεριά και ο διαλογισμός πρόκειται να υποβιβαστούν όπως και οι παλαιότερες τάσεις ευεξίας.

Ειδικοί στον κλάδο δίνουν τις απαντήσεις τους σχετικά με το ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες τάσεις ευεξίας του 2022 και θα βρεις τα πάντα συνεχίζοντας να διαβάζεις.

Προσωπική φροντίδα: Παλαιότερα θεωρούσαμε πως η προσωπική φροντίδα περιορίζεται μόνο σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ωστόσο η Rebecca Coleman, υπεύθυνη μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το The Wellness Show, τονίζει πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν για την ψυχική τους υγεία και προσπαθούν να θεραπεύσουν τον εαυτό τους από παιδικά τραύματα, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση που έχει παρατηρήσει.

Ευεξία και μανιτάρια: Τα μανιτάρια και συγκεκριμένα η κόκκινη ποικιλία reishi φαίνεται πως είναι hot αυτή την εποχή. Τοποθετούνται στην κατηγορία «φυτικών φαρμακευτικών προϊόντων» που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην Αγιουρβέδα και στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Το συγκεκριμένο κόκκινο μανιτάρι περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση φυτοθρεπτικών συστατικών όπως β-γλυκάνες και τριτερπένια ή γανοδερικό οξύ τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της ικανότητας του σώματος να αντιμετωπίζει το στρες.

Ο δεύτερος «υποψήφιος» είναι το Tulsi. Όπως λένε οι ειδικοί για το φυτό, γνωστό και ως ιερός βασιλικός, που συχνά λαμβάνεται με τσάι, βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης και στον ισορροπημένο ύπνο.

Skinimalism Το ενδιαφέρον για τη γιόγκα προσώπου έχει αυξηθεί και οι ασκήσεις που διεγείρουν την κίνηση των λεμφαδένων και την «αργή ομορφιά» -η οποία δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα- είναι σίγουρα στις τάσεις της ευεξίας.

Έλαιο πεκάν: Το έλαιο πεκάν θρέφει το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο αυτό παίρνει τη θέση άλλων ελαίων που ήταν παλαιότερα στη μόδα μιας και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α και αντιοξειδωτικά.

Ολιστική πνευματικότητα: Καθώς οι κρύσταλλοι φεύγουν από το επίκεντρο, αυτό που οι ειδικοί περιγράφουν ως «ολιστική πνευματικότητα» παίρνει τη θέση τους. Οι αναγνώσεις καρτών ταρώ και αστρολογικών χαρτών μπορεί να επηρεάζουν το πώς αισθάνεται ο κόσμος με τους ειδικούς να τονίζουν πως αυτές οι πρακτικές έχουν ενσωματωθεί στις ρουτίνες αυτοφροντίδας ως τρόπος επεξεργασίας του άγχους των τελευταίων δύο ετών.