Η διάθεση του κόσμου αλλάζει και η όρεξη για μια καλοκαιρινή βόλτα γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι επιλογές τώρα που ο καιρός γλυκαίνει πολλές. Η μια όμως μοναδική και all time classic επιλογή είναι ένα ποτό με θέα και καλούς φίλους. Δες παρακάτω τα bar της Αθήνας με ταράτσα και τι άλλο… παρά μαγευτική θέα και καλοκαιρινή μουσική.

Bios – Πειραιώς 84, Αθήνα

Το μαγαζί ίσως με την πιο ωραία θέα και την πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Η πανοραμική θέα στην Ακρόπολη ευθεία μπροστά, σου κρατάει παρέα καθ΄ολη την διάρκεια της βραδιάς και σε συντροφεύει στο ποτό σου. Πέραν της θέας, η louche μουσική που παίζει από πίσω σε ταξιδεύει σ έναν άλλο κόσμο, εκτός πόλης. Αν επιλέξεις κ΄ολας ένα από τα δροσιστικά κοκτέιλ του μαγαζιού σίγουρα θα νιώσεις μια καλοκαιρινή χαλαρωτική διάθεση.

bios

Belle Ville – Αγησιλάου 88, Κεραμεικός

Λίγο πιο κάτω από το Bios έρχεται να μας υποδεχτεί το Βelle Ville. Ένα μαγαζάκι με την πιο ιδιαίτερη και όμορφη διακόσμηση που έχω δει. Βλέπει από μια άλλη οπτική γωνία την Ακρόπολη με την θέα της παρ΄όλα αυτά να παραμένει εντυπωσιακή κ άκρως ρομαντική. Πέραν της θέας του στην Ακρόπολη, αν κάτσεις στις άκρες της ταράτσας μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες τα ιδιαίτερα σοκάκια του Κεραμεικού. Η μουσική και εδώ κυμαίνεται σε ήπιους, chill τόνους, ώστε να σου μεταδώσει την αίσθηση του καλοκαιριού.

belle-ville

Athens Style Rooftop – Αγίας Θέκλας 10, Αθήνα

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκριμένα στο ψυρρή υπάρχει ένα εναλλακτικό θα έλεγε κανείς στέκι το Athens Style Rooftop. Πρόκειται για την ταράτσα ενός hostel που σε στέλνει 6 ορόφους ψηλά να πάρεις τον αέρα σου. Στο μπαράκι αυτό θα βρεθείς για να πιεις το ποτό σου με άγνωστους τουρίστες και τελείως άκυρους τύπους που βρέθηκαν τυχαία εκεί. Ενώ παράλληλα θα σε συντροφεύει η θέα της Αθήνας και το δροσερό αεράκι. Τι καλυτερο?!

athens

Sensimilia – Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Αθήνα

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο, στην ιδιαίτερη Πανόρμου το Sensimilia παρουσιάζει ένα διαφορετικό στιλ, ίσως πιο ροκ, μπορεί και πιο χιπικο. Μια περίεργη ταράτσα, με πιο βάρια διακόσμηση και έναν ιδιαίτερο τύπο . Από τις πιο κλασικές ταράτσες της Αθηνάς με θέα όλη την Πανόρμου και σίγουρα ανεβασμένη διάθεση και ωραίο κόσμο.

sensimillia

Santa Botella -Πανόρμου 115α, Αθήνα

Το Santa Botella κυμαίνεται στο ίδιο στιλ με αυτό του Sensimilia. Όμορφη διακόσμηση, θεά σ όλη την Πανόρμου, κοκτέιλς, ποικιλία από μπίρες και καλή μουσική. Στο μονό που μπορεί να διαφέρει είναι στη ένταση της μουσικής, μιας και εδώ παίζει από νωρίς δυνατή μουσική, πράγμα που σε ξεσηκώνει με το που μπεις στο μαγαζί.

santa

Χοροστάσιον – Σκουλενίου 2, Αθήνα

Μπορεί να μην έχει θέα την Ακρόπολη αλλά σίγουρα βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο της πόλης. Δίπλα ακριβώς στην Καρύτση και πάνω από την Πραξιτέλους. Στο χοροστάσριον θα ακούσεις μουσικάρες, θα πιεις εξαιρετικά ποτά και θα απολαύσεις την πιο urban θέα που υπάρχει κάτω από τα ψάθινες ομπρέλες. Είναι η πιο εναλλακτική λύση ταράτσας στην οποία μπορείς να πας μια καλοκαιρινή νύχτα στην Αθήνα.

xorostasion