Όχι ότι περιμέναμε κάτι πολύ συγκεκριμένο από τον σκηνοθέτη Quentin Tarantino, αλλά μιας και κυκλοφόρησε και μια δική του ταινία φέτος, θα μπορούσε να τη συμπεριλάβει.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει. Είτε λόγω μετριοφροσύνης, είτε λόγω αντικειμενικότητας. Μολονότι το Once Upon a Time in Hollywood από κάποιους θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες ταινίες του Tarantino, ο ίδιος ίσως να μη συμφωνεί. Αυτό το μάθαμε όταν ο Erick Weber, μέλος του Broadcast Film Critics’ Association, θέλησε να μάθει τις 3 αγαπημένες ταινίες του Tarantino για το 2019. Ο Weber καλύπτει για το site του ήδη από τώρα την πορεία των βραβείων Όσκαρ, οπότε καταλαβαίνουμε την αγωνία του.

Η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής:

Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι μας κάνει περισσότερο εντύπωση. Ήδη ο Tarantino εδώ και καιρό είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για το Crawl του Alexandre Aja. Η ταινία κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και έχει να κάνει με μια γυναίκα η οποία παλεύει να ξεφύγει από τους αλιγάτορες κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα στη Φλόριντα. Με μια πρώτη ματιά, μοιάζει όντως με κάτι που θα άρεσε στον Tarantino. Άλλωστε μετά την τελευταία του ταινία δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν οι φήμες για κάποιο επόμενο θρίλερ. Έτσι κι εκείνος όταν πρωτοείδε το Crawl, έσπευσε να πει ότι είναι ίσως η αγαπημένη του ταινία για 2019.

Λογικά αυτό ίσχυε μέχρι να δει το The Irishman. Και τον καταλαβαίνουμε. Όποιος και να είσαι, όσες ταινίες και να έχεις κάνει, δεν μπορείς να μην αποδεχτείς ότι ο Ιρλανδός είναι ένα αριστούργημα. Τόσο για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε όσο και για την ιστορία του. Μπορεί να αποδειχθεί ότι όντως είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς και μετά θα λέμε ότι ο Tarantino το είχε προβλέψει. Κλασικά.

Βέβαια, φρόντισε να μας εκπλήξει κυρίως με την τρίτη του επιλογή. Για να κλείσει, λοιπόν, την τριάδα του 2019, ο Tarantino συμπεριέλαβε το Doctor Sleep. Το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι Tarantino είναι φαν του Stanley Kubrick. Το Doctor Sleep ουσιαστικά είναι αυτό που μπαίνει σε έναν ανοιχτό διάλογο με την Λάμψη. Oι δύο ταινίες είναι ίσως κάτι περισσότερο από αυτό που είχε οραματιστεί ο Stephen King. Αν είχε οραματιστεί κάτι.

Featured Image: indiewire.com